Suomi 11:s Kontiolahden viestissä

     Meri Maijala   MC tiedotteet  

Ampumahiihdon maailmancup jatkui torstaina olympiatauon jälkeen Kontiolahdella naisten viestillä. Suomen nelikko Mari Eder, Suvi Minkkinen, Nastassia Kinnunen ja Erika Jänkä sijoittui kilpailun 11:nneksi. 4×6 kilometrin viestin voiton vei ylivoimaisesti Norja ennen Ruotsia ja Italiaa. Suomi jäi kilpailun kärjestä reilun viiden minuutin päähän. 

Suomen avausosuutta vienyt Mari Eder joutui kiertämään makuupaikan jälkeen yhden sakkokierroksen. Pystypaikan Eder selvitti kahdella varapatruunalla ja saapui vaihtoon sijalla 15.

– Makuulta kierros ja se oli ensimmäinen sakkokierros viestissä tälle kaudelle. Harmittaa kyllä kovasti. Sarjan aikana tuli tuulta ja olevinaan sen huomioin, mutta en silti onnistunut siinä. Ihan omia virheitä, sitä myöten oltiin alusta asti kaukana ja huono paikka muulle joukkueelle jatkaa viestiä.

– Fyysisesti oli ihan hyvää menoa ja hyvin toimi sukset. Ei auta kuin mennä kohti lauantaita, Eder kommentoi. 

Minkkinen palautunut olympialaisista

Suvi Minkkinen onnistui toisella osuudella ja hän käytti vain yhden varapatruunan makuupaikalla. Minkkinen saapui osuudeltaan vaihtoon sijalla 14.

– Omaan vetoon olen ihan tyytyväinen. Vähän jännitti olympialaisten jälkeen varsinkin hiihto, että miten se on palautunut. Jätti ihan ok fiiliksen ja oli aika eri menoa, mitä Kiinassa oli.

– Ei ollut meidän paras viestiveto, mutta henkilökohtaisella tasolla oli positiivinen signaali, Minkkinen iloitsi. 

Nastassia Kinnunen onnistui kolmososuudella ampumaan makuupaikalla puhtaasti. Pystypaikalta Kinnunen käytti kaksi varapatruunaa ja hän toi Suomen vaihtoon jo sijalla 11.

– Tuntui hienolta kilpailla kotona ja raskaan viikon jälkeen onnistuin kuitenkin onneksi ihan hyvin keskittymään kilpailuun, vaikka pakko sanoa, että olen ollut tosi huolissani, Kinnunen sanoi. 

Erika Jänkä selvitti ankkuriosuudella makuupaikan kahdella varapatruunalla, mutta joutui sakkokierrokselle pystypaikan jälkeen. 

– Tällä nykyisellä hiihtokunnolla pitäisi käyttää omia vahvuuksia penkalla ja onnistua siellä käytännössä täydellisesti, että tulos omalta osalta olisi jokseenkin kohtuullinen. Valitettavasti en tänään siinä onnistunut.

– Varsinkin makuulla ihmetytti ne kaksi ohilaukausta. Pystyllä tuli sarjan kesken puuska ja alkoi tärisemään jalat myös. 

Pitkästä aikaa kotiyleisön edessä kisaaminen sykähdytti Jänkää. 

– Oli mahtavaa, kun ladun varrella oli ihmisiä, jotka kannusti ja huusi omaa nimeä. Oli upeaa pitkästä aikaa nähdä ja kuulla kannustajia siellä. Se lämmitti mieltä tosi paljon. 

Maailmancup jatkuu Kontiolahdella perjantaina miesten viestillä. 

Tulokset

Kuva: NordicFocus