Suomi yhdeksäs miesten viestissä Kontiolahdella

     Meri Maijala   MC tiedotteet  

Suomen nelikko Heikki Laitinen, Tero Seppälä, Olli Hiidensalo ja Jaakko Ranta sijoittui kymmenen parhaan joukkoon, kun ampumahiihdon maailmancup jatkui perjantaina Kontiolahdella miesten viestillä. 4×7,5 kilometrin kilpailun voiton vei Norja, josta yhdeksänneksi sijoittunut Suomi jäi lopulta vajaan kolmen minuutin päähän.

Viestin avausosuutta vienyt Heikki Laitinen käytti osuudellaan yhteensä viisi varapatruunaa. Laitinen toi joukkueen vaihtoon sijalla 13. 

– Ihan ok avaus oli. Viisi varapaukkua on liikaa, mutta onneksi hiihto kulki tänään mukavasti ja suksi oli hyvä, niin oli ihan kohtalaisena säilyi ero keulaan, Laitinen kommentoi.

Tero Seppälä piti viestin toisella osuudella hirmuista vauhtia. Seppälä selvitti molemmat ampumapaikat nopeasti ilman varapatruunoita. Myös hiihtovauhti oli kohdillaan, sillä osuutensa toiseksi nopeinta vauhtia pitänyt Seppälä nosti Suomen vaihtoon mennessä jo seitsemänneksi.

– Se oli hyvä suoritus, kun lippaalta onnistuin ampumaan molemmat ammunnat ja aika nopeastikin vielä. Hyvin hyödynsin myös peesejä. Hofer tarjosi hyvää peesiä alkumatkalle ja lopussa koetin puristaa sen mitä jaksoi. 

– Oli kyllä hyvä aloitus kisoille. Oli mukava, kun yleisöä oli jo tullut paikalle ja kivasti kuului, kun omaa nimeä huudettiin seinänousussa. 

– Oli kiva kisa ja innolla odotan huomista ja viikonlopun matkoja, Seppälä iloitsi. 

Hiidensalo meni riskillä

Olli Hiidensalo joutui käyttämään kolmannella osuudella kuusi varapatruunaa. Hiidensalo välttyi kuitenkin sakkokierroksilta ja hän saapui vaihtoon sijalla kahdeksan.

– Pääsin hyvästä paikasta lähtemään ja ajattelin, että pitää pienellä riskilläkin kokeilla, kun pääsi hyvään peesiin. Ihan hyvältä tuntui, mutta pikkuisen ylikovaa ehkä itselle oli. 

– Vähän joutui varoja käyttämään liikaa, mutta hiihto oli ihan hyväntuntuista, Hiidensalo kommentoi.
 
Jaakko Ranta käytti ankkuriosuudella yhteensä kaksi varapatruunaa, yhden makuulta ja pystystä. 

– Oli hyvä veto. Kun oli suhteellisen isot erot eteen ja taakse, niin koitin penkalla vähän riskillä ottaa niin makuulla kuin pystyllä. Oli vähän kiihtyvävauhtinen loppua kohden ja viimeinen laukaus meni molemmista ohi. Ensimmäisellä varalla otin ne alas, niin ihan hyvä suoritus kuitenkin.

– Joukkueena kokonaisuudessaan kauden paras sijoitus miesten viestissä, vaikka jokaisella oli mielessä, että olisimme saaneet viime vuoden parhaan sijan (seitsemäs) tänään lyötyä. Siihen nähden oli liikaa varapanoksia joukkueena, Ranta summasi.

Maailmancup jatkuu Kontiolahdella lauantaina naisten ja miesten pikakilpailuilla. 

Tulokset

Kuva: NordicFocus