Tero Seppälä nousi 14:nneksi Kontiolahden takaa-ajossa

     Meri Maijala   MC tiedotteet  

Tero Seppälä oli parhaana suomalaisena 14:s, kun ampumahiihdon maailmancup jatkui takaa-ajoilla Kontiolahdella. Seppälä lähti matkaan sijalta 18 ja onnistui nostamaan sijoituksiaan neljästä sakosta huolimatta. Seppälä ampui jokaiselta paikalta yhden ohilaukauksen.

– Aivan hyvä kisa tänään. Harmittavasti jokaiselta paikalta se yksi lipsahti, mutta ladulla oli vahvaa tekemistä ja huolto oli onnistunut hyvin, niin pystyin vähän nousemaan sijoja. Siinä mielessä voi olla tyytyväinen, Seppälä kommentoi.

Miesten 12,5 kilometrin takaa-ajon voiton vei Ranskan Quentin Fillon Maillet, josta Seppälä jäi minuutin ja 24 sekunnin päähän. Hiihtovauhti oli Seppälällä sunnuntaina kohdillaan, sillä suomalainen piti puhtaissa hiihtoajoissa neljänneksi nopeinta vauhtia.

– Oli hienoa kotiyleisön kannustuksen edessä kilpailla. Aivan hyvä viikonloppu, tämä Kontiolahti ei ole minulle maailmancupissa ollut niin helppo paikka, niin nyt oli mukava saada tännekin parempia onnistumisia. 

Hiidensalolta hyvä nousu

Olli Hiidensalo onnistui myös hyvin takaa-ajossa, sillä sijalta 38 matkaan lähtenyt Hiidensalo saapui maaliin 29:ntenä. Hiidensalo ampui kilpailussa kolme ohilaukausta ja hän jäi kärjestä reilut kaksi ja puoli minuuttia.

– Ensimmäinen pystypaikka oli huonoa ammuntaa, muuten ihan kohtalaista suorittamista penkalla. Aika rauhassa siinä hiihdeltiin neljä kierrosta letkan kanssa, ei hirveästi hoppua pidetty. Sen takia jaksoi hyvin vikalla kierroksella pusertaa ja sain nostettua sijoja. 

– Lopputuloksena ihan hyvä nousu tuli tänään, ja ihan hyvä maku jäi näistä kisoista; Hiidensalo sanoi.

Jaakko Ranta ylsi takaa-ajossa uransa parhaaseen. Sijalta 59 matkaan lähtenyt Ranta saapui nousujohteisen kilpailun jälkeen maaliin sijalla 38. Samalla Ranta nappasi ensimmäiset maailmancupin pisteensä.

– Oli hyvä päivä. Päällimmäisenä mielessä ne ensimmäiset maailmancupin pisteet, ja ne saatiin tänään etenkin hyvän ammunnan siivittämänä. Oli kyllä loistava ammunta.

Ranta ampui kilpailussa vain yhden ohilaukauksen. 

– Toisella makuupaikalla tuli pieni virhe, mikä olisi kyllä ollut otettavissa. Kyllä kolmet nollat on kuitenkin hyvä suoritus penkalla, Ranta kommentoi. 

Minkkinen maailmancupin pisteille

Suvi Minkkinen sijoittui naisten 10 kilometrin takaa-ajon parhaana suomalaisena 24:nneksi. Minkkinen jäi kilpailun voittaneesta Norjan Tiril Eckhoffista kahden minuutin ja 22 sekunnin päähän. 

– Ihan hyvä mieli tämänkin päivän kisasta. Yhden sijan pystyin nousua tekemään, on se nousu sekin, vaikka vähän oli itsellä mielessä, kun niin hyvältä paikalta pääsi lähtemään, että olisiko ollut saumoja jopa tehdä uran parasta. 

– Oli myös hyvä suksi ja kotiyleisön kannustus, niin vähän ensimmäisellä kierroksella lähdin innokkaasti liikkeelle ja tuli vaikeampia kierroksia väliin. Mutta oli myös minulle poikkeuksellista, että pystyin nostamaan viimeisellä kierroksella sijoituksia, Minkkinen iloitsi.

Minkkinen onnistui tapansa mukaan jälleen hyvin myös penkalla. Hän ampui yhden ohi sekä ensimmäiseltä makuulta että viimeiseltä pystypaikalta. 

– Itseä vähän huvittaa se, kun on niin hyvin ampunut varsinkin näitä neljän paikan kisoja, niin vähän jää keskinkertainen fiilis tällaisestakin ammunnasta, vaikka menee hyvään ammuntakategoriaan, Minkkinen sanoi.

Ederillä vaihteleva viikko

Mari Eder sijoittui takaa-ajon 42:nneksi. Eder ampui kilpailussa yhteensä seitsemän sakkokierrosta ja jäi kilpailun kärjestä 3:47.

– Kommenttipankki on aika tyhjä tuollaisen kisan jälkeen, missä viimeisen paikan jälkeen tulee neljä ohilaukausta. Ei se ihan niin huonolta tuntunut, mutta sieltä ylhäältä ohilaukaukset vaan meni. 

– Ei tullut onnistumista tänään, aika vaihteleva viikko on kaikkinensa ollut. Onneksi sain yhden hyvän onnistumisen ja on sekin parempi kuin ei mitään, Eder kommentoi. 

Ampumahiihdon maailmancup jatkuu torstaina Viron Otepäässä miesten pikakilpailulla. 

Naisten takaa-ajon tulokset
Miesten takaa-ajon tulokset

Kuva: NordicFocus