Seppälä Otepään pikakilpailun 11:s

Meri Maijala   MC tiedotteet

Tero Seppälä sijoittui hienosti 11:nneksi ampumahiihdon maailmancupissa Viron Otepäässä torstaina. Miesten 10 kilometrin pikakilpailun voiton vei jälleen maailmancupia johtava Ranskan Quentin Fillon Maillet, josta Seppälä jäi 40 sekunnin päähän.

– Oli tosi tiukka kisa, suksella alle 40 sekuntia nopeimmalle ja silti en aivan mahtunut kymmenen parhaan joukkoon, vaikka penkalla en hävinnyt juuri mitään. Lajin taso on kova, Seppälä kommentoi.

Seppälä onnistui mainiosti penkalla ja hän onnistui ampumaan molemmat ampumapaikat puhtaasti. Kilpailussa ammuttiin vahvasti, sillä jopa 23 miestä selvitti pikakilpailun ilman sakkokierroksia.

– Hienosti nyt tuli nolla-ammunta ja oli penkalla varmaa tekemistä, mutta tänään oli sitten myös aika monella muullakin varmaa tekemistä.

– Vähän meinasi myös väsy painaa vielä viime viikonlopun kisoista ja kuitenkin on jo yli 30 starttia tälle talvelle takana. Kolme kisaa viime viikonloppuna ja aika nopeasti tuli jo tämä kisa, niin ei ollut aivan paras vire.

Seppälän urakka Otepäässä jatkuu lauantaina yhteislähdössä, johon maailmancupin kokonaiskisassa sijalla 12 oleva Seppälä on vakiinnuttanut paikkansa tällä kaudella.

– Koitetaan lauantaina löytää kovempaa vauhtia ladulle ja jatkaa hyvää ampumista, Seppälä päätti.

Rannan pisteputki jatkui

Jaakko Ranta sijoittui toiseksi parhaana suomalaisena Otepään pikakilpailun 38:nneksi. Rannan pisteputki jatkui, sillä hän nappasi uransa ensimmäiset maailmancupin pisteensä viime viikonloppuna Kontiolahden takaa-ajossa.

– Oli hyvä päivä. Hyvä vire näkyy tällä hetkellä tekemisessä. Tänään oli pirteää meno niin suksella kuin penkallakin ja huolto oli tehnyt jälleen hyvää työtä.

Ranta ampui kilpailussa yhden sakkokierroksen pystypaikalta. Hän jäi kilpailun kärjestä minuutin ja 38 sekuntia.

– Oli aika hieno hetki kisan varrella, kun Risto huusi matkalla, että Suomella on kaksoisjohto, olet toisena Teron perässä, Ranta iloitsi.

– Pystyllä tuli yksi pieni ajoitusvirhe ja vähän liipaisu myöhästyi, Ranta avasi ohilaukaustaan.

Heikki Laitinen sijoittui pikakilpailun 59:nneksi. Laitinen ampui yhteensä kolme ohilaukausta ja jäi kilpailun kärjestä kaksi minuuttia ja 18 sekuntia.

– Aika perusveto. On siinä muutama ohilaukaus liikaa, niin ei sitten tuon korkeammalle sijoitukselle pääse. Hiihdossa ei mikään paras-, mutta ei huonoinkaan päivä.

Maailmancup jatkuu Otepäässä perjantaina naisten pikakilpailulla.