Suomi kahdeksas Otepään sekaviestissä

     Meri Maijala   MC tiedotteet  

Suomen nelikko Jaakko Ranta, Heikki Laitinen, Mari Eder ja Nastassia Kinnunen sijoittui kahdeksanneksi ampumahiihdon maailmancupin sekaviestissä Viron Otepäässä. Sunnuntain viestin voiton vei Norja, ennen toiseksi sijoittunutta Ruotsia ja kolmanneksi sijoittunutta Ranskaa. Suomi jäi kilpailun kärjestä vajaat viisi minuuttia.

Suomen avausosuutta vienyt Jaakko Ranta käytti osuudellaan kaksi varapatruunaa ja saapui vaihtoon sijalla yhdeksän.
 
– Ammunnat oli kohtuulliset, vähän jätti parannettavaa, mutta kun viimeiselle lenkille lähtiessä olin väliajassa toisena, niin oli kuitenkin tosi hyvää suorittamista.

Ranta vaihtoi osuutensa jälkeen vajaan minuutin johtaneen Norjan takana. 

– Viimeiselle kierrokselle eroa tuli vähän liikaa ja sijoitus painui, sen suhteen loppu olisi pitänyt tulla kovempaa. 

– Varmasti tämän päivän osuus summaa tämänhetkistä tekemistä. On tosi hyviä osa-alueita, missä pysyy hyvin kamppailussa mukana, mutta tämä antaa myös hyviä lähtökohtia ensi harjoituskaudelle. Pitää löytää keinoja, että saadaan poweria myös loppuun, Ranta pohti.

Laitisella haasteita pystyllä

Heikki Laitinen ampui toisella osuudella makuun puhtaasti, mutta joutui pystypaikalta sakkokierrokselle. Laitinen saapui vaihtoon sijalla 11, vajaat kaksi ja puoli minuuttia kärjen jälkeen. 

– Aika samanlainen palaute, kuin edellisissäkin kisoissa eli pystyammuntaa lukuun ottamatta oli hyvä veto. Se yksi kierros siitä oli kyllä liikaa. En tiedä miksei se pysty kulje millään, se on vähän sekaisin ollut. Muuten ehjä veto, Laitinen kommentoi.

Mari Eder piti kolmannella osuudella hyvää vauhtia. Viidenneksi nopeiten osuutensa selvittänyt Eder ampui makuun nollille ja käytti pystystä kolme varapatruunaa. Eder vaihtoi sijalla kahdeksan. 

– Itsellä oli hyvä hiihto ja hyvä makuuammunta, pysty oli tiukemmassa tänään.

– Hyvä kahdeksas sija joukkueelle, ollaan siihen sijoitukseen kyllä tyytyväisiä ja odotuksia parempi sijoitus, Eder summasi.

Nastassia Kinnunen käytti ankkuriosuudella neljä varapatruunaa ja hän onnistui pitämään joukkueen kahdeksantena.

– Tunsin kisan aikana olevani hyvässä kunnossa. Stadionin profiili on hieman epätavallinen, kun kaltevuus on erittäin pitkä ennen ampumista. Mutta olen iloinen ja pyrin tekemään laadukasta työtä, Kinnunen kommentoi. 

Suomi parisekaviestin 11:s

Otepäässä kilpailtiin sunnuntaina myös maailmancupin parisekaviesti, jossa Suomen kaksikko Tero Seppälä ja Suvi Minkkinen sijoittui 11:nneksi. Viestin voiton vei jälleen ylivoimaisesti Norja, josta Suomi jäi reilun kahden minuutin päähän.

Seppälä vei Suomen avausosuutta, jossa hän joutui käyttämään yhteensä neljä varapatruuna. Kolmannen osuuden Seppälä selvitti vain kahdella varapatruunalla. 

– Oli kyllä raskasta menoa ja semmoinen väsyneen miehen taistelu. Vaikka viestejä on kiva hiihtää, mutta kyllä niin paljon näitä kisoja tulee, että olisi kiva, jos joskus saisi huilivuoron. Tietysti se pitää tähän tottua, kun nyt on menestystä tullut ja on kaikki yhteislähdöt, takaa-ajot ja viestit mukana ohjelmassa. Kisoja tulee paljon ja vähän meinaa jo piiputtaa.

– Ehkä sen takia penkalla oli tänään vaikeaa, ei meinaa ajatus kulkea liipaisinsormelle oikealla tavalla ja ei toimi homma, Seppälä kommentoi. 

Maailmancupin viimeinen kisaviikonloppu käynnistyy ensi viikolla Norjan Holmenkollenilla, jossa Seppälän urakka jatkuu perjantaina pikakilpailulla.

– Koitetaan nyt palautua ja ensi viikolla jätetään vielä viimeiset voimanrippeet Kollenille. Toivotaan sinne onnistumisia, Seppälä päätti. 

Minkkisellä sähäkkää menoa

Suvi Minkkinen käytti omilla osuuksillaan yhteensä neljä varapatruunaa, joista kolmea tarvittiin ensimmäisellä makuupaikalla. 

– Tuntuu, että minulle henkilökohtaisesti tässä kisamuodossa vaaranpaikkana on se, kun hiihtää noin lyhyttä reittiä, että se sähäkkyys pitäisi unohtaa penkalla ja rauhoittua aina siellä. Ekalla makuulla, kun oltiin vähän kaukana, niin alitajuisesti yritin riskillä nopeaa sarjaa, että olisi pystynyt nostamaan sijoja. Samaan aikaan tekeminen ei ollut niin hyvää.  

– Sen jälkeen kisa oli hyvää tekemistä, vaikka varmasti ajatuksena oli, että ollaan Teron kanssa oltu hyvässä ammuntavireessä, että olisi voinut olla tässä kisassa saumat korkeammallekin. Vähän liikaa varoja joutui käyttämään, Minkkinen kommentoi. 

Sekaviestin tulokset
Parisekaviestin tulokset

Kuva: NordicFocus