Nastassia Kinnunen 21:s Holmenkollenin pikakilpailussa

     Meri Maijala   MC tiedotteet  

Nastassia Kinnunen sijoittui parhaana suomalaisena 21:nneksi, kun ampumahiihdon maailmancup jatkui perjantaina Norjan Holmenkollenilla pikakilpailuilla. Kauden viimeisen pikakilpailun voiton vei Norjan Tiril Eckhoff, josta puhtaasti ampunut Kinnunen jäi minuutin ja 42 sekunnin päähän. 

– Oli hieno kisa, enkä osannut tätä odottaa, koska aamulla ei ollut yhtään hyvä fiilis. Kaikki ovat väsyneitä kauden lopussa, ja yritin saada kehoni toimimaan. Olen iloinen, että onnistuin. Sukset oli myös mahtavat, Kinnunen kiitteli.

Mari Eder sijoittui heti Kinnusen perään 22:nneksi. Eder ampui kilpailussa yhteensä kolme sakkokierrosta, mutta piti ladulla jopa kahdeksanneksi nopeinta kyytiä. 

– Tietysti kolmella sakolla tuo sijoitus on hyvä. Toki haluaisin osua enemmän, mitä on tullut osuttua. Tänään aikaerot oli valtavia, Eder summasi.
 
Seppälä vahvassa lyönnissä ladulla

Miesten 10 kilometrin pikakilpailun voiton vei Norjan Sturla Holm Lägreid. Suomalaisista parasta vauhtia piti 35:nneksi sijoittunut Tero Seppälä. Seppälä ampui makuupaikalta yhden ohi, mutta joutui pystypaikalta kolmelle sakkokierrokselle. 

– Ei tänään onnistunut tuo pystyammunta. Kun paljon tulee kisoja, niin kyllä sinne väliin vain tulee huonompiakin. Ei ollut tuuria, mutta ei riittävästi taitoakaan, kun ohilaukaukset meni reunoille.

– Tietysti pettynyt tuohon ammuntaan, Seppälä kommentoi.

Seppälä jäi päivän ylivoimaisesta voittajasta kahden minuutin ja 21 sekunnin päähän. Hiihtovauhti oli kuitenkin kohdillaan ja suomalainen kellotti ladulla 11:nneksi nopeimman ajan. 

– Yritin suksella taistella, että saisi takaa-ajoon paikan ja pääsisi ihan hyvistä asetelmista siihen lähtemään. Erohan on suuri, mutta on joskus lähdetty kauempaakin. 

– Pikkuisen ollut nyt keväällä haasteita saada hyvää hiihtoa ja ammuntaa samalle päivälle. Otepäässä oli hiihtopuolen kanssa ongelmia, nyt se saatiin kohdalle, niin ammunta oli johonkin hukattu tuossa välissä, Seppälä mietti. 

Inveniukselta hieno debyytti

Heikki Laitinen sijoittui toiseksi parhaana suomalaisena pikakilpailun 54:nneksi. Laitinen ampui molemmilta paikoilta kaksi ohilaukausta ja jäi kärjestä vajaan kolmen minuutin päähän. 

– Neljä sakkoa taas pikakisassa, sillä ei korkeammille sijoille päästä. Hiihto kulki hienosti ja oli kilpailukykyinen suksi. Huollolle siitä hyvä kiitos. Neljällä sakolla kuitenkin takaa-ajoon, niin olen siitä tyytyväinen, Laitinen kommentoi.

Nuorten MM-kisoissa menestystä niittänyt Otto Invenius sijottui maailmancup-debyytissään 55:nneksi. 

– Eka kisa nyt takana. Pakko sanoa, että vähän ehkä jännitti. Oli tuolla kuitenkin niin kova meteli ja paljon yleisöä, siihen nähden aivan tyytyväinen, Invenius avasi.

Invenius ampui kilpailussa makuupaikan puhtaasti ja joutui pystypaikalta kahdelle sakkokierrokselle. 

– Toki kaksi viimeistä pystystä on aivan turha ampua huti, mutta hiihto oli aivan ok. Oli aika pehmeä latu ja se ei ole minulle mikään paras olosuhde. Sukset toimivat kuitenkin loistavasti, siitä kiitos huollolle. 

Invenius nappasi samalla myös heti paikan uransa ensimmäiseen maailmancup-takaa-ajoon. Takaa-ajot kilpaillaan Holmenkollenilla lauantaina. 

– Tosi hyvillä ja luottavaisilla fiiliksillä takaa-ajoon. Lähdetään taistelemaan kaikki voimat sinne.

– Toivoin vähän, että saisin tälle kaudelle maailmancup-paikan ja onneksi sain nyt mahdollisuuden. On tämä motivoivaa ensi vuotta ajatellen. Näkee, että on vielä tosi paljon tehtävää, jos haluaa menestyä täällä, Invenius kertoi. 

Jaako Ranta oli kilpailun 73:s. Ranta ampui kaksi sakkokierrosta, yhden molemmilta ampumapaikoilta. 

– Ei tullut onnistumista tänään itselle. Oli petrattavaa molemmissa osa-alueissa, ammunnassa ja hiihdossa. Oli selkeästi heikompi vire kuin viikko sitten.

– Kausi rupeaa kevääseen kääntymään, niin ehkä alkaa olemaan vähän eväät syöty, Ranta kommentoi.

Naisten pikakilpailun tulokset
Miesten pikakilpailun tulokset

Kuva: NordicFocus