Tero Seppälä nousi sijalle 23:s Holmenkollenin takaa-ajossa

     Meri Maijala   MC tiedotteet  

Tero Seppälä oli paras suomalainen, kun ampumahiihdon maailmancup jatkui takaa-ajoilla Norjan Holmenkollenilla lauantaina. Seppälä nousi takaa-ajossa sijalta 35 lopulta sijalle 23. Takaa-ajon voiton vei puhtaasti ampunut Saksan Erik Lesser, josta Seppälä jäi vajaan kolmen ja puolen minuutin päähän. 

– Erot oli tänään tosi isot ja todella raskas keli olit hiihtää. Aina step by step koitin nostaa sijoja ja noustiin kuitenkin reilut kymmenen sijaa, Seppälä kommentoi.

Seppälä ampui kilpailussa yhteensä kolme sakkokierrosta.

– Tänään ainakin osuttiin jo vähän paremmin. Saatiin sentään yön aikana sitä puolta käännettyä. Sinänsä ihan tyytyväinen, vaikka se yksi kakkonen ekalta pystyltä oli liikaa ja se tyrehdytti nousun parhaille sijoille.

Maailmancupissa on sunnuntaina luvassa kauden päätöskilpailu, kun miehet ja naiset starttaavat Holmenkollenilla yhteislähdössä.

– Ihan hyvin säästy voimia huomiseen yhteislähtöön ja koitin sitäkin vähän miettiä, kun ei tänään ollut huippusijoihin mahdollisuuksia. Oli semmoinen hyvä treeni tänään, Seppälä päätti. 

Inveniukselle motivaatiota harjoituskaudelle

Otto Invenius pääsi lauantaina starttaamaan uransa ensimmäiseen maailmancupin takaa-ajokilpailuun. Vielä nuorten sarjoihin kuuluva Invenius onnistui nostamaan lähtösijaansa seitsemän pykälää ja suomalainen saapui maaliin sijalla 48:s. 

– Oli aika rankka kisa tänään ja oli kyllä hiihto ihan uskomattoman hidasta. Aivan semmonen ok veto tähän tilaan. Ei mikään huippu, mutta ei mikään huonokaan. 

Invenius ampui takaa-ajossa neljä ohilaukausta ja hän jäi kärjestä lopulta vajaat kuusi minuuttia. 

– Ensimmäinen takaa-ajo maailmancupissa on nyt tehty ja on helpompi lähteä ensi vuoteen. Seuraavaksi treenaamaan kovaa ja pakko se on ensi vuonna olla paljon korkeammalla. Ei ole kiva letkan perällä hiihdellä, Invenius sanoi.

Heikki Laitinen sijoittui takaa-ajon 49:nneksi. Laitinen ampui kilpailussa yhteensä kuusi sakkokierrosta. 

– Sakkoja taas liikaa. Hiihto kulki ihan hyvin ja sillä hyvällä tasolla, mikä on nyt keväällä ollutkin. Ei seitsemällä tuolla oikein mukana pysy, Laitinen kommentoi.

Eder mukaan sunnuntain yhteislähtöön

Naisten 10 kilometrin takaa-ajon paras suomalainen oli 36:nneksi sijoittunut Mari Eder. Maailmancupin pisteille yltänyt Eder ampui kilpailussa yhteensä kuusi sakkokierrosta. Ero kärkeen oli maalissa reilut neljä minuuttia.

– Muutaman pisteen sain sieltä kasattua sakoista huolimatta. Oikeastaan ei muuta kuin, että sen turvin sain vielä paikan huomisen massalähtöön. Huomista ja viimeistä kisaa kohti, 13:nneksi nopeinta hiihtovauhtia takaa-ajossa pitänyt Eder kommentoi.

Nastassia Kinnunen sijoittui takaa-ajon 46:nneksi. Kinnunen ampui kilpailussa kolme sakkokierrosta. 

– Tänään oli kokeilu. Valitsin kisaan sukset, jotka oli todella nopeat testissä. Se oli virhe, koska niiden kanssa oli hankaluuksia alamäessä. Harmittaa, mutta olen positiivisillä mielellä, vaikka kokeilu ei nyt osoittautunut onnistuneeksi. 

Miesten takaa-ajon tulokset
Naisten takaa-ajon tulokset

Kuva: NordicFocus