Tero Seppälä maailmancup-kauden päätöskilpailun 15:s

     Meri Maijala   MC tiedotteet  

Ampumahiihdon maailmancup-kausi huipentui sunnuntaina Norjan Holmenkollenilla miesten ja naisten yhteislähtökilpailuihin. Tero Seppälä sijoittui parhaana suomalaisena kauden viimeisen kilpailun 15:nneksi. 

Miesten 15 kilometrin yhteislähtökilpailun voiton vei Norjan Sivert Guttorm Bakken, josta Seppälä jäi reilun puolen minuutin päähän. 

– Ihan hyvä kisa tänään vielä tähän viimeiseen. Rankka ja kova kisa, Seppälä kommentoi. 

Seppälä ampui kilpailussa yhteensä neljä ohilaukausta. Ensimmäinen makuupaikka onnistui puhtaasti ja Seppälä oli vielä kilpailun voittokamppailussa mukana. Pystypaikalta ohilaukauksia tuli kuitenkin yhteensä kolme, joista kaksi viimeiseltä pystypaikalta.

– Käytiinhän siellä aivan keulassakin taistelemassa, mutta ei ollut vielä aivan minun aika nousta sinne palkintokorokkeelle. Taas jatketaan treenihommia ja pikkuisen tuota ammuntaa paremmaksi, niin kaikki on mahdollista. Kyllähän tänäänkin hiihtovauhti riitti aivan hyvin, 10:nneksi nopeinta vauhtia ladulla pitänyt Seppälä sanoi. 

Selkeän tasonnoston tälle kaudelle tehnyt Seppälä päätti maailmancupin kokonaispisteissä 12:nteen sijaan. Parhaimmillaan Seppälä sijoittui kauden aikana henkilökohtaisilla matkoilla kaksi kertaa viidenneksi ja kerran kuudenneksi. 

–  Tyytyväinen olen tähän päivään ja kokonaisuutena tähän koko kauteen. On ollut hieno homma, että sai nyt otettua sen stepin eteenpäin ja kuitenkin tein koko harjoituskauden tosi kovasti töitä tämän eteen, niin on hienoa, että sai siitä palkintoja. Antaa tosi paljon motivaatiota kohta uutta kautta. 

– Nyt sitten SM-kisat käydään vielä varmaankin, mutta vähän huilia ja sitten ruvetaan rakentamaan uutta kautta. Tukiasiat ja treenisuunnitelmat kuntoon ja toukokuussa kovalla innolla kohti uutta talvea. 

– Kiitos vielä kaikille kannustajille, jotka ovat seuranneet ja tukeneet koko talven ja auttaneet minua menemään eteenpäin, Seppälä päätti. 

Eder yhteislähdön 22:s

Mari Eder sijoittui naisten 12,5 kilometrin yhteislähtökilpailun 22:nneksi. Kilpailun voiton vei Ranskan Justine Braisaz-Bouchet, josta Eder jäi kahden minuutin ja 15 sekunnin päähän. 

– Hienoa oli olla massassa mukana. Tällä kaudella niitä on ollut yllättävän monta ja neljä viidestä olen saanut kisata. Tuntuu hyvältä päättää maailmancup-kausi kauden viimeiseen kisaan, Eder sanoi. 

Eder ampui kilpailussa yhteensä neljä sakkokierrosta, joista kolme tuli ensimmäiseltä makuupaikalta. 

– Ensimmäinen ammunta tietysti määritti sen kisan suunnan aika paljon, sitä se kolmonen, niin oltiin aika erillään muista. Harmittavasti siitä ensimmäisestä aika niukasti, mutta kuitenkin ohi ja that’s it.

– Siellä oli kuitenkin muutamia hyviä ammuntoja sen jälkeen, ja olen siihen kisan loppuun ammunnallisesti tyytyväinen, Eder kommentoi. 

Eder sijoittui maailmancupin kokonaispisteissä 27:nneksi. 

Miesten yhteislähdön tulokset
Naisten yhteislähdön tulokset

Kuva: NordicFocus