Lahden Hiihtoseuran järjestämät ampumajuoksun SM-kilpailut käynnistyvät perjantaina 12.8.2022

     Lauri Elo   Uutiset  

Lähde: LHS tiedote 10.8.2022

Ampumajuoksun SM-kisoissa Hollolassa urheilee 360 urheilijaa tähtinä ampumahiihdon maajoukkueurheilijat

Ampumajuoksun SM-kilpailut kilpaillaan Hollolan Hälvälässä 12.-14. elokuuta. Kisat keräävät jälleen SM-arvoisen osanoton, kun mukana on 360 urheilijaa ja 78 viestijoukkuetta ympäri Suomen. 

Suomen mestaruuksista saapuu taistelemaan myös ampumahiihdon maajoukkueurheilijat. Joutsan Pommin Suvi Minkkinen ja Ahveniston Urheilijoiden Erika Jänkä sekä Noora Kaisa Keränen saavat vastusta jo huippu-urheilu-uransa lopettaneesta Kontiolahden Urheilijoiden Kaisa Mäkäräisestä.

Miehissä starttiviivalla nähdään myös lähes koko maajoukkue. Lahden Hiihtoseuran Olli Hiidensalo juoksee perjantaina viestissä. Henkilökohtaisissa kilpailuissa katseet kääntyvät viime kaudella maailmancupissa top10-joukkoon urheilleeseen Haapajärven Kiilojen Tero Seppälään. Mukana ovat myös Kontiolahden Urheilijoiden Heikki Laitinen ja Tuusulan Voima-Veikkojen Jaakko Ranta. Soisalon Ampumahiihtäjiä edustava Otto Invenius kilpailee M22-sarjassa. 

Lahden Hiihtoseuran kilpailuorganisaatio on valmiina viikonlopun isoon tapahtumaan. Matti Huikko LHS:n ampumahiihtojaostosta on vapaaehtoisineen tehnyt viimeiset viikot hartiavoimin työtä kisojen eteen. Huikko on tyytyväinen erinomaiseen osanottajajoukkoon. 

”Kilpailijamäärät ovat samoissa lukemissa kuin viime vuonna Tuusulassa. On hienoa, että saamme Hälvälään näin suuren joukon urheilijoita mukaan. Erityisesti lämmittää se, että omaa uraansa aloittelevien juniorien kanssa samalle penkalle saapuvat kilpailemaan maajoukkueurheilijat. Mikä onkaan parempaa, kuin saada kilpailla samoissa kisoissa esikuviensa kanssa”, iloitsee Huikko. 

Viikonlopuksi ennustetaan Hollolan Hälvälään yli 20 asteen lämpötiloja ja aurinkoa. Edessä on mainio kilpailuviikonloppu myös kilpailuolosuhteiden osalta. Tuulet pysyvät erittäin maltillisina, eivätkä haittaa ammuntoja.

Perjantaina kilpailut alkavat klo 15:30 viesteillä. Lauantaina ohjelmassa ovat henkilökohtaiset normaalimatkat ja sunnuntaina pikakilpailut. Yleisö on tervetullut seuraamaan kilpailuja.

Tulokset löytyvät päiväkohtaisesti tapahtuman Tulokset -sivulta.

Lähtölistat

KILPAILUOHJELMA

Lisätietoja tapahtuman verkkosivuilta