Imatra on askeleen lähempänä kansainvälisiä ampumahiihtokilpailuja

     Lauri Elo   Uutiset  

Kansainvälisen Ampumahiihtoliiton (IBU) arvioijat suosittelevat, että Imatran Ukonniemi-stadionille myönnetään kansainväliset kilpailut mahdollistava B-lisenssi. Päätöksen lisenssistä tekee tulevana syksynä liiton tekninen komitea.

Imatran Ukonniemessä selvitettiin juhannusviikolla ampumahiihtostadionin kelpoisuutta kansainvälisten kilpailujen järjestämiseen. Stadionilla vierailivat Kansainvälisen Ampumahiihtoliiton IBU Cupin kilpailujohtaja Kristjan Oja sekä IBU Junior cupin kilpailujohtaja Arne Eidam.

Oja ja Eidam tekivät stadionilla katselmuksen, jonka tarkoituksena oli selvittää, voitaisiinko Ukonniemen stadionille myöntää ampumahiihtoliiton kansainväliset kilpailut mahdollistava B-lisenssi.

— Lisenssin myöntämiselle ei mielestämme ole estettä.  Rata vaatii pieniä muutostöitä, mutta muutoin kaikki on kunnossa, Oja sanoo.

B-lisenssi mahdollistaa MM-kilpailuja ja maailmancupin osakilpailuja pienempien kansainvälisten ampumahiihtokilpailujen järjestämisen. Isojen, kansainvälisten kilpailujen järjestäminen vaatii myös muuten toimivat puitteet. Ladun ja radan lisäksi tarvitaan oheistiloja: urheilijoille ja toimitsijoille on esimerkiksi järjestettävä ruokailu- ja huoltotiloja, median edustajat tarvitsevat työtilat ja kilpailijat, toimitsijat ja katsojat tarvitsevat majoituksen.

—Täällä kaikki tarvittava on valmiina, Kristjan Oja tiivistää.

Nyt haettavaa B-lisenssiä ei ole Suomessa missään muussa kaupungissa. Suurimmat kansainväliset ampumahiihtokilpailut mahdollistava A-lisenssi on myönnetty Suomessa ainoastaan Kontiolahdelle. 

—Stadion nousisi kansainvälisten kilpailujen myötä kokonaan uudelle tasolle, toteaa Imatran Urheilijoiden Saku Miikki.

Mikäli Imatralle myönnetään kansainvälisen ampumahiihtoliiton B-lisenssi, ensimmäiset kansainväliset kilpailut voitaisiin järjestää Ukonniemi-stadionilla aikaisintaan vuonna 2024. Kansainvälisiä kilpailuja hakee lajiliitto yhteistyössä järjestävän seuran kanssa.