Olli Hiidensalo Kontiolahden maailmancupissa normaalimatkan 11:s

     Matilda Suhonen   MC tiedotteet  

kuva: Nordic Focus

Miesten normaalimatkan kilpailu käytiin tänään Kontiolahdella. Ampumahiihdon maailmancupin avauskilpailun voittoon hiihti ruotsalainen Martin Ponsiluoma, toiseksi sijoittui Sveitsin Niklas Hartweg ja kolmanneksi Saksan David Zobel. 

Olli Hiidensalo sijoittui parhaana suomalaisena yhdenneksitoista. Hiidensalo selvitti kilpailun yhdellä sakkokierroksella. – Kisa meni kokonaisuudessa aika hyvin. Lähdin rauhallisesti liikkeelle, ja yritin hyödyntää peesejä. Ammunnat oli vähän hitaita, mutta osumat ratkaisivat tänään, Hiidensalo kommentoi onnistunutta suoritustaan.

Tero Seppälä ampui kilpailussa yhteensä neljä sakkoa, ja sijoittui lopulta 35:ksi. – Ei ollut ihan minun päivä tänään, ja siihen se kaatui ensimmäiselle pystypaikalle. Aika haastavaa oli myös ladulla, kun oli pehmeä ja jauhoinen latu. Täytyy tehdä lisää suksitestiä, jotta löydetään oikea ennen seuraavaa kisaa, Seppälä kommentoi. 

Jaakko Ranta selvitti kolme ammuntaa puhtaasti, mutta ampui viimeiseltä pystypaikalta kaksi sakkoa. Ranta sijoittui kilpailussa 46:ksi. – Tasapainoinen päivä tänään ja ihan tyytyväinen olen kauden avaukseen. Harmillisen lähelle jäi pisteistä tänään, mutta niin ammunta kuin hiihtokin olivat hyvällä tasolla alusta alkaen, Ranta kommentoi suoritustaan.

Tuomas Harjula sijoittui viidellä sakolla 72:ksi. Harjula oli tyytyväinen hiihtovauhtiinsa, ja luottaa ammunnan löytyvän kilpailemisen kautta. – Ihan hyvä hiihto tänään, mutta kokonaissuoritus oli miinuksen puoleinen. Ensimmäisessä ammunnassa pieni virhe, minkä seurauksena tuli kaksi sakkoa heti ensimmäiseltä ampumapaikalta, Harjula harmittelee. 

Heikki Laitinen ampui viimeiseltä pystypaikalta neljä sakkoa ja oli lopulta kilpailun 78:s. – Ihan hyvä veto ennen viimeistä pystypaikkaa. Hiihtoon olen kuitenkin ihan tyytyväinen, kun jaksoin hyvin tänään loppuun asti, Laitinen tiivistää.

Huomenna keskiviikkona Kontiolahdella on vuorossa naisten normaalimatkan kilpailu. Miehet kilpailevat seuraavan kerran viestissä torstaina.

Tulokset

Lisätiedot: Tiedottaja Matilda Suhonen 040 4889128