Naisten maailmancupkausi alkoi normaalimatkan kilpailulla Kontiolahdella

     Matilda Suhonen   MC tiedotteet  

Nastassia Kinnunen sijoittui parhaana suomalaisena 15:nneksi maailmancupin normaalimatkan kilpailussa Kontiolahdella. Kilpailun voitti Ruotsin Hanna Öberg ennen puhtaasti ampunutta Norjan Ingrid Tandrevoldia. Kolmanneksi sijoittui Italian Lisa Vittozzi.

Kolme naista pisteille

Nastassia Kinnunen ampui ensimmäiseltä makuupaikalta yhden ohilaukauksen, mutta selvitti muut paikat puhtaasti. – Ensimmäinen maailmancupin kilpailu aina vähän jännittää. Yritin hoitaa kaiken rutiinilla ja onnistuin siinä, Kinnunen iloitsi kilpailun jälkeen.

Mari Eder sijoittui kolmella sakolla kilpailun 17:nneksi. Eder oli kilpailun jälkeen tyytyväinen selvitettyään pystypaikat nollilla. – Kisa oli ihan kohtalainen, mutta valitettavasti toisen makuupaikan kolme sakkoa laskee sijoitusta tuloslistalla. Toisella makuupaikalla tekninen suorittaminen hajosi asentovirheen myötä, mikä häiritsi keskittymistä, Eder harmitteli. 

Suvi Minkkinen avasi kauden tasaisella suorituksella, mutta yhteensä kolme sakkoa pudotti sijoituksen ensimmäisessä kilpailussa lopulta 40:nneksi. – Yksi sakko ampumapaikkaa kohden ei ole huono, mutta yhteensä kolme sakkoa pikkuisen liikaa, Minkkinen tiivisti. Hän oli tyytyväinen hiihtovauhtiinsa kauden ensimmäisessä normaalimatkan kilpailussa.

Erika Jänkän päivä ladulla oli vaikea, mutta ammunnoista hän selvisi kahdella sakolla. – Ensimmäinen pystypaikka nollilla loi uskoa kisaan ja rakensin kilpailua ammunnan kautta, Jänkä kertasi ajatuksiaan kilpailun jälkeen.

Venla Lehtonen ampui kilpailussa yhteensä viisi sakkoa ja sijoittui lopputuloksissa 73:nneksi. Hän ei itse löytänyt selitystä ohilaukauksille heti kilpailun jälkeen. – Hiihtovauhti tuntui kohtalaisen hyvältä, mutta aika paljon parannettavaa vielä jäi, Lehtonen tuumasi.

Maailmancup jatkuu Kontiolahdella torstaina miesten ja naisten viesteillä.

Tulokset

Lisätiedot:

Tiedottaja Matilda Suhonen 040 4889128