Suomen naisten joukkue seitsemäs ampumahiihdon maailmancupissa Kontiolahdella

     Matilda Suhonen   MC tiedotteet  

Naisten 4 x 6km viestin voittoon hiihti Ruotsi. Tiukan lopun jälkeen Saksa oli toinen ja Norja kolmas. Suomen naisten joukkue sijoittui viestissä seitsemänneksi.

Suvi Minkkinen avasi viestin hienosti tuoden joukkueen vaihtoon neljäntenä. Minkkinen selvitti makuupaikan puhtaasti ja joutui käyttämään vain yhden varapatruunan pystypaikalla. – Vähän jännitin, miten normaalimatkalta palautuu. Hyvin pystyin hyödyntämään peesejä ja iskemään vielä viimeisellä kierroksella seinänousussa. Kiva kun pystyin taistelemaan kärkijoukoissa, Minkkinen kertasi suoritustaan tyytyväisenä.


Nastassia Kinnunen 
lähti hyvistä asemista kovaa liikkeelle. – Varmaan vähän väärä taktiikka aloittaa noin kovaa, hän pohti jälkikäteen. Kinnunen ampui tasaisen hyvin ja toi hyvällä hiihdolla Suomen joukkueen vaihtoon lopulta kahdeksantena. 


Mari Eder 
nosti kolmososuudella joukkueen kuudenneksi.  – Hiihtoon olen ihan tyytyväinen. Makuupaikalla oli ihan hyvä suoritus, mutta pystyammunnassa meni kolme ohi. Harmitti niin, että päätin vain, että enempää en ammu ohi, Eder totesi kilpailun jälkeen hymyssä suin.

Erika Jänkä ankkuroi lopulta Suomen joukkueen seitsemänneksi. Makuupaikan puhtaasti selvittänyt Jänkä joutui pystypaikan jälkeen vielä sakkokierrokselle. Tiukka kamppailu kuutossijasta käytiin seinänousussa. – Siellä oli kyllä kauhunsekaiset tunteet, mutta tiesin, että täytyy vain hiihtää oma suoritus. Viimeisellä ammuntapaikalla ei liikaa jännittänyt, vaikka pystyammunta ei ihan tänään lähtenytkään, Jänkä tiivisti.

Lajivalmentaja Aku Moilanen oli kilpailupäivän jälkeen tyytyväinen sekä miesten että naisten joukkueen panokseen. – Olemme erittäin tyytyväisiä tulokseen ja valmennus on ylpeä joukkueesta. Se millä ilmeellä urheilijat ovat täällä esiintyneet ja avanneet kauden kotiyleisön edessä. Koko tiimi toimii ja myös huolto on ollut ihan loistava, Moilanen kehui joukkuetta viestipäivän jälkeen.

Kontiolahden maailmancupissa on perjantaina välipäivä. Lauantaina kilpaillaan pikakisa ja sunnuntaina on vuorossa takaa-ajo.

Tulokset

Lisätiedot: 

Tiedottaja Matilda Suhonen 040 4889128