Suomi miesten viestin kuudes Kontiolahdella

     Matilda Suhonen   MC tiedotteet  

kuva: Nordic Focus

Maailmancup jatkui Kontiolahdella torstaina viesteillä. Miesten 4 x 7,5km viestin voittoon hiihti Norja, toinen oli Saksa ja kolmas Ranska. Suomen joukkue sijoittui tiukan viimeisen kierroksen jälkeen kuudenneksi.

Jaakko Ranta aloitti tasaisella suorituksella tuoden Suomen joukkueen vaihtoon seitsemäntenä. – Ensimmäinen osuus sujui hyvin ja suunnitelmien mukaan. Ehjä osuus ja makuupaikan selvitin nollilla, Ranta iloitsi ja kehui myös liukasta sukseaan kilpailun jälkeen.

Tuomas Harjula teki toisella osuudella hyvän kokonaissuorituksen, ja toi Suomen vaihtoon yhdeksäntenä. – Koitin peesailla ensimmäiset pari kierrosta ja hiihtää viimeisellä niin kovaa kuin jaksoin. Ihan hyvin tuli loppuun asti, Harjula tuumasi.

Tero Seppälä joutui kolmannella osuudella kertaalleen sakkokierrokselle mutta piti ladulla hyvää vauhtia ja nosti Suomen seitsemänneksi. – Meillä oli hyvä joukkuepanos, ja ladulla olimme joukkueena hyviä tänään. Vaikka oma pystyammunta meni käytännössä pieleen, teimme silti hyvän lopputuloksen, johon täytyy olla tyytyväinen, Seppälä kommentoi.

Olli Hiidensalo ankkuroi Suomen joukkueen tiukan loppukirin jälkeen kuudenneksi. – Voimia oli vielä viimeiselle kierrokselle ja lähdin lyömään vauhtia. Ihan en tiennyt tilannetta ennen maalia, ja Tsekki pääsi vielä puikkaamaan ohi. Hyvä kokonaispanos joukkuelta tänään, johon täytyy olla tyytyväinen, Hiidensalo kommentoi kilpailun jälkeen.

Suomen joukkueen päävalmentaja Erik Kulstad iloitsi joukkueen menestyksestä. – Teimme hyvää työtä jokaisella osa-alueella, ja myös huolto onnistui tänään, Kulstad tiivisti iloisena.

Naisten viesti käydään Kontiolahdella torstaina iltapäivällä, miesten viestin jälkeen.

Tulokset

Lisätiedot:

Tiedottaja: Matilda Suhonen 0404889128