Talven Regional Biathlon Baltic Cup käynnistyy Imatralta

     Lauri Elo   Uutiset  

IBU tukee kaudella 2022-2023 alueellisia Cup-kilpailuja. Hankkeen tavoitteena on tukea lajiliittoja toteuttamaan kansainväliseen yhteistyöhön perustuvia laadukkaita nuorille urheilijoille suunnattuja kansainvälisiä kilpailuja. Näiden kilpailujen kautta nuoret urheilijat pääsevät mittaamaan omia suorituksiaan kansainvälisissä kilpailuissa ja kokemaan Ibun kisoistakin tuttuja stadioneja. Muun muassa Madonassa järjestetään kuluvana talvena nuorten EM-kilpailut ja Otepäässä vuoden 2027 MM-kilpailut.   

Baltic Cup on alueellinen, juniorisarjoille tarkoitettu kilpailu. Baltic Cup kilpailuja on pidetty kaudesta 2011-2012 alkaen, ja silloin järjestävinä maina ovat toimineet Baltian maat Viro, Latvia ja Liettua. Tälle kaudelle Baltic Cup laajeni Suomenlahden pohjoispuolelle, kun Suomen Ampumahiihtoliitto puolsi Imatran kisahakemusta. Pohjatyötä Baltic Cupiin mukaan pääsemiseksi oli tehty jo pidemmän aikaa.

Cup koostuu yhteensä viidestä osakilpailusta, joista yksi kesäkilpailu pidettiin 23.-25.09.2022 Viron Otepäässä. Kilpailuissa jaetaan henkilökohtaisia cup pisteitä, sekä maapisteitä. Talvikauden avaa Imatralla 16.-18.12. pidettävä osakilpailu. Muut kilpailupaikkakunnat kilpailupäivämäärineen ovat:

BBC3              06.-08.01.2023                     Madona

BBC4              24.-26.02.2023                     Ignalina

BBC5              17.-19.03.2023                     Otepää

Kilpailusarjat syntymävuosien mukaan ovat seuraavat:

MW22            2001-2003

MW19            2004-2005

MW17            2006-2007

MW15            2008 ja nuoremmat

Kilpailuissa noudatetaan IBU:n sääntöjä.

Kilpailukutsut ja lisätiedot tulevista kilpailuista julkaistaan liiton sivuilla. Liitto hoitaa ilmoittautumiset kootusti Viron, Latvian ja Liettuan osakilpailuihin. Ilmoittautumiset hoidetaan Suomisportin kautta, kun kilpailukutsut julkaistaan.                    

Osallistujat hoitavat omatoimisesti omat matkajärjestelynsä. Tässä auttavat kilpailukutsuissa ilmoitetut, majoitusjärjestelyistä vastaavat henkilöt maakohtaisesti. Yhteystiedot löytyvät kilpailukutsuista. Kunkin osakilpailun ilmoittautuneiden urheilijoiden huoltajien joukosta toivotaan löytyvän henkilöitä, jotka voivat toimia Suomen joukkueen johtajina, mm. osallistumalla joukkueenjohtajien kokoukseen.  

Lisätiedot       Lauri Elo         lauri.elo@biathlon.fi             046 878 2204