Suomen joukkueelta onnistumisia naisten pikakilpailussa Kontiolahdella

     Matilda Suhonen   Uutiset  

kuva: Nordic Focus

Ampumahiihdon maailmancupin naisten pikakilpailun voittoon hiihti puhtaasti ampunut Itävallan Lisa Hauser. Italian Lisa Vittozzi oli toinen ja Ruotsin Linn Persson kolmas. Mari Eder oli parhaana suomalaisena 19:s.

Kaikki naiset lunastivat paikan takaa-ajoon

Kovaa vauhtia ladulla pitänyt Mari Eder selvitti makuupaikan puhtaasti mutta ampui pystypaikalta kaksi ohilaukausta. – Makuupaikka oli hyvää teknistä suorittamista. Pystyssä jouduin rakentamaan asennon uudestaan, kun ensimmäisellä laukauksella lipas ei mennyt pohjaan asti, Eder totesi ja mainitsi kotiyleisön kannustuksen siivittäneen hyvään hiihtovauhtiin. Eder starttaa huomiseen takaa-ajoon vajaan minuutin kärjen perään.

Suvi Minkkinen lähti kovaa liikkeelle, selvitti kilpailun yhdellä sakolla ja sijoittui 27:nneksi. – Vaati pystypaikalta nollan, kun makuulta oli jo yksi sakko, että sain hyvän kisan. Siihen olen tyytyväinen, Minkkinen sanoi iloisena kilpailun jälkeen. Hän jäi voittajasta minuutin ja sekunnin päähän.

Venla Lehtonen ampui molemmat paikat puhtaasti ja saavutti uransa parhaan maailmancupin pikakisan sijoituksen ollen 40:s. – Ammunta meni tänään ihan nappiin. Pystypaikalta, kun lähdin hiihtämään, stadionilla oli aivan mieletön kannustus, Lehtonen kiitti kotiyleisöä. – Viimeisessä seinänousussa kuulin isän kannustuksen ja perhe oli siellä kannustamassa, niin olihan se upeaa hiihtää, Lehtonen kuvaili onnellisena.

Nastassia Kinnunen ampui molemmilta paikoilta yhden ohilaukauksen ollen kilpailun 43:s. – Pitäisi muistaa ampua nopeasti ja rohkeasti. Yritän vielä löytää rytmiä. Hiihto oli semmoista perusvauhtia, enkä ihan vielä löytänyt sprinttivauhtia. Huomenna jatketaan, puolitoista minuuttia voittajasta jäänyt Kinnunen tiivisti.

Erika Jänkä oli kilpailun 54:s ja lähtee huomiseen kilpailuun kaksi minuuttia kärjen perään. – Makuu oli ihan perusvarma suoritus, mutta pystyllä yksi harmillinen ohilaukaus. Reisi oli tänään huomattavasti kevyempi, kuin kahdessa edellisessä startissa, nousujohteisesti hiihtänyt Jänkä iloitsi.

Kilpailuviikko Kontiolahdella päättyy huomenna sunnuntaina miesten ja naisten takaa-ajoon.

Tulokset

Lisätiedot:

Tiedottaja Matilda Suhonen 040 4889128