Suvi Minkkinen uran parhaaseen sijoitukseensa ampumahiihdon maailmancupin takaa-ajossa Kontiolahdella

     Matilda Suhonen   MC tiedotteet  

kuva: Nordic Focus

Kontiolahden ampumahiihdon maailmancupissa käytiin viimeisenä kilpailuna miesten ja naisten takaa-ajo. Takaa-ajoon starttasi seitsemän suomalaista edellispäivän pikakisan perusteella.

Miesten takaa-ajon kaksoisvoitto meni Norjaan. Johannes Thingnes Boe voitti kolmella sakolla toiseksi tulleen Strula Holm Laegreidin. Ranskan Emilien Jacquelin nousi takaa-ajossa kolmanneksi. Olli Hiidensalo oli parhaana suomalaisena 27:s.

Hiidensalo ampui kilpailussa yhteensä neljä sakkoa, mutta selvitti viimeisen pystypaikan puhtaasti. – Pystypaikka sujui hyvin, ja hiihto oli virkeämpää kuin eilen. Myös huolto onnistui tänään eilistä paremmin, Hiidensalo kehui. – Hyvä viikko on ollut omalta osaltani. Oma tekeminen on mennyt eteenpäin ja hyvillä mielin lähden jatkamaan kautta, Hiidensalo tiivisti tyytyväisenä.

Tero Seppälä ampui kilpailussa yhteensä kuusi sakkoa ja sijoittui lopputuloksissa 51:nneksi. Seppälä ampui ensimmäiseltä makuupaikalta neljä sakkoa, minkä jälkeen hän selvitti toisen paikan puhtaasti. – Toinen ja viimeinen ammunta sujuivat hyvin, tuumasi Seppälä, joka kiitti kotiyleisöä kannustuksesta. Koko viikosta hänellä jää parannettavaa, kun maailmancupin kausi jatkuu ensi viikolla Itävallassa. – Haastava viikko ollut minulla. Viestisijoitus oli hyvä veto joukkueena, mutta omat suoritukset ovat olleet vähän alakanttiin. Niitä pitää nyt pystyä parantamaan ensi viikolla. Se on pienestä kiinni, kyllä ne saadaan kuntoon, Seppälä totesi päättäväisenä.

Suvi Minkkiselle uran paras maailmancupin sijoitus

Naisten takaa-ajon voittoon nousi koko kilpailun puhtaasti ampunut Ranskan Julia Simon. Toiseksi sijoittui Dorothea Wierer ja kolmas oli Ruotsin Elvira Öberg. Suvi Minkkinen oli parhaana suomalaisena hienosti 15:s.

Minkkinen ampui kilpailussa kaksi sakkoa ja piti ladulla kärjen kanssa samaa vauhtia. – Ensimmäinen ja viimeinen laukaisu meni ohi. Kovaa lähdin liikkeelle, mutta hyvin pystyin kaivamaan voimia vielä viimeisellekin kierrokselle, Minkkinen kertasi kilpailun jälkeen. Maailmancupin avausviikko jätti hänelle positiivisen tunteen. – Tänään uran paras sijoitus ja paras kauden alku, mitä minulla on koskaan ollut. Olen kyllä tyytyväinen, Minkkinen iloitsi.

Mari Eder oli kuudella sakolla kilpailun 24:s. Hän ampui viimeisellä pystypaikalla kolme ohilaukausta, mutta uskoo osumien vielä löytyvän.  – Hyvää ja määrätietoista tekemistä. Hyvällä rytmillä yritin mennä, ja meninkin siihen, Eder totesi. Kauden avauksesta hänellä jäi ennen kaikkea kontrollin tunne omasta tekemisestään. – Enemmänkin olisi ollut otettavissa, mutta olen hyvässä vaiheessa tätä prosessia. Minusta tuntuu, että olen itse tämän homman päällä ja sehän tässä ratkaisee.

Nastassia Kinnunen oli kilpailun 48:s ja kiersi sakkokierroksen kilpailussa viisi kertaa. – Vähän pitäisi rauhoittaa ammuntaa, kun tänään tuli kolme ohilaukausta yhdeltä paikalta, Kinnunen pohti. Hän oli kuitenkin tyytyväinen kauden avaukseen kotikilpailuissa.

Erika Jänkä oli viidellä sakolla kilpailun 54:s. – Ensimmäisellä makuupaikalla oli vähän sähläystä mutta sain onneksi nollat siitä. Hiihdossa en löytänyt vaihteita, vaan vähän oli tasaista junnaamista, Jänkä kertoi kilpailun jälkeen. Hän lähtee Itävaltaan odottavaisin mielin.

Venla Lehtonen ampui kuusi ohilaukausta ja sijoittui lopulta 58:nneksi. – Oli vaikea löytää fokus tänään. Ei ollut mikään paras päivä, mutta positiivisena nostona kisasta viimeisen ammuntapaikan nollat, Lehtonen tiivisti ja käänsi katseen tuleviin kilpailuihin. – Tästä täytyy jatkaa kilpailu kerrallaan kohti seuraavia onnistumisia.

Lajipäällikkö Jarkko Kauppinen oli tyytyväinen joukkueen panokseen maailmancupin avauksessa. – Lauantain kilpailun jälkeen olimme sekä miehissä että naisissa maapisteissä seitsemänsinä. Tosi tyytyväinen voi olla tuloksiin ja kauden avaukseen. Harjoituskaudella ollaan tehty oikeita asioita, ja täytyy kiittää valmentajia tehdystä työstä, Kauppinen summasi kilpailuviikon päätteeksi.

Ampumahiihdon maailmancupkausi jatkuu ensi viikolla Itävallan Hochfilzenissa.

Tulokset

Lisätiedot:

Tiedottaja Matilda Suhonen 040 4889128