Ampumahiihdon maailmancup jatkui Itävallan Hochfilzenissa naisten pikakilpailulla

     Matilda Suhonen   MC tiedotteet  

kuva: Nordic Focus

Naisten pikakilpailu käytiin haastavissa olosuhteissa Itävallassa. Kilpailun voitti molemmat paikat puhtaasti ampunut Saksan Denise Herrmann-Wick. Toinen oli Tsekin Marketa Davidova ja kolmas Ranskan Julia Simon. Mari Eder sijoittui parhaana suomalaisena 20:nneksi.

Kolme suomalaista takaa-ajoon

Mari Eder ampui molemmilta paikoilta yhden ohilaukauksen ja jäi lopputuloksissa minuutin ja kolmen sekunnin päähän kärjestä. – Viime viikon pikakilpailuun verraten lopputulos on aika samanlainen, vaikka suorituksessa oli paljon eroavaisuuksia. Keliolosuhteet olivat haastavat, enkä ihan löytänyt huippuparia suksitestissä. Torjuntavoitto kaikin puolin, Eder tiivisti ja käänsi katseen jo lauantain takaa-ajoon.

Suvi Minkkinen ampui kilpailussa yhden sakon makuulta, ja selvitti pystypaikan nollilla. Minkkinen sijoittui 38:nneksi jääden kärjestä minuutin ja 37 sekuntia. – Oli vaikea alusta hiihtää ja koko ajan piti yrittää pysyä suksen päällä. Ihan en päässyt äärirajoille hiihdossa, mutta ammuntaan olen ihan tyytyväinen, Minkkinen summasi kilpailun jälkeen. – Ihan ei ole vielä palautunut Kontiolahdelta. Hyvä, jos pikkusen alavireiselläkin suorituksella pääsin kuitenkin maailmancupin pisteille ja takaa-ajoon, Minkkinen iloitsi.

Erika Jänkä selvitti molemmat paikat puhtaasti ja sijoittui kilpailussa 47:nneksi. – Ammuntaan ei voi olla kuin tyytyväinen. Hiihto oli vähän tasapaksuista, enkä oikein saanut irti. Liukas liippalatu tuotti varmasti kaikille haasteita, Jänkä tuumasi. Hän starttaa takaa-ajoon minuutin ja 48 sekuntia kärjen perään.

Nastassia Kinnunen oli kahdella sakolla kilpailun 62:s. Hän ampui molemmat sakot makuupaikalta ja selvitti pystypaikan puhtaasti. – Kisa oli nopea ja rata sitäkin nopeampi. Uskon että taktisesti tänään ei ollut kovin pätevä kilpailu minun osaltani, Kinnunen analysoi. Hän jäi takaa-ajopaikasta vajaan kymmenen sekunnin päähän.

Venla Lehtonen ampui makuulta kaksi sakkoa mutta selvitti pystypaikan nopealla ammunnalla puhtaasti. – Etenkin pystyammunta toimi tänään ja tuntui varmalta suorittamiselta. Jäisellä ladulla en pystynyt antamaan parastani hiihto-osuuksilla, Lehtonen harmitteli kilpailun jälkeen.

Miesten pikakilpailu on vuorossa huomenna perjantaina.

Tulokset

Lisätiedot:

Tiedottaja Matilda Suhonen 040 4889128