Suomalaiset onnistuivat miesten pikakilpailussa ampumahiihdon maailmancupissa

     Matilda Suhonen   MC tiedotteet  

kuva: Nordic Focus

Ampumahiihdon maailmancup jatkui Itävallan Hochfilzenissa miesten pikakilpailulla. Kilpailun ylivoimainen voittaja oli Johannes Thingnes Boe, joka ampui kilpailussa puhtaasti. Toinen oli Ranskan Emilien Jacquelin ja kolmas Norjan Strula Holm Laegreid. Tero Seppälä oli yhdellä sakolla parhaana suomalaisena 18:s.

Kaikki suomalaismiehet takaa-ajoon

Tero Seppälä ampui makuulta yhden ohilaukauksen mutta selvitti pystypaikan nollilla. Seppälä jäi voittajasta minuutin ja 42 sekunnin päähän. – Iso steppi parempaan, ja erityisesti lämmittää pystypaikalla onnistuminen. Viikko lähti hyvin käyntiin mutta vielä on varaa parantaa, Seppälä kommentoi pikakilpailun jälkeen.

Olli Hiidensalo ampui molemmat paikat puhtaasti ja sijoittui 21:nneksi. Hiidensalo starttaa takaa-ajoon vain kolme sekuntia Seppälän jälkeen. – Vähän oli pehmeetä hiihtoa tänään, eikä oikein päässyt kunnolla vauhtiin. Tällaisena päivänä hyvä ammunta korostuu, että silti pääsee kohtalaisille sijoituksille, Hiidensalo tiivisti.

Tuomas Harjula aloitti kilpailun vahvasti ja ampui makuupaikan puhtaasti. Harjula ampui pystypaikalta kaksi ohi ja sijoittui maalissa 41:nneksi. – Hiihto oli tänään pirteetä ja makuupaikalla oli hyvää suorittamista. Kaksi sakkoa pystypaikalta kuitenkin vesitti huippusuorituksen, Harjula harmitteli. Hän lähtee takaa-ajoon kaksi minuuttia ja 27 sekuntia kärjestä.

Jaakko Ranta selvitti makuupaikan puhtaasti nopealla ammunnalla mutta ampui pystypaikalta yhden ohilaukauksen. Ranta sijoittui lopputuloksissa 47:nneksi jääden kärjestä kaksi minuuttia ja 49 sekuntia. – Tänään oli kokonaisuutena ihan ehjä suoritus, mutta jätti vielä parantamisen varaa jokaisella osa-alueella. Ammuntaan löysin vanhaa tuttua rentoutta ja oman hyvän tatsin takaisin, Ranta iloitsi ja latasi odotukset huomiseen viestiin.

Heikki Laitinen ampui kilpailussa kaksi sakkoa, molemmat pystypaikalta. Hän oli lopputuloksissa 55:s. – Makuuammunta oli helpon tuntuista, mutta pystypaikan paria viimeistä taulua en vain saanut alas. Hiihtoon en ole ihan tyytyväinen, mutta riitti onneksi kuitenkin takaa-ajoon. Tästä on hyvä lähteä sunnuntaina parantamaan, Laitinen summasi.

Lauantaina ampumahiihdon maailmancupin ohjelmassa on naisten takaa-ajo sekä miesten viesti.

Tulokset

Lisätiedot:

Tiedottaja Matilda Suhonen 040 4889128