Miesten joukkue viides ampumahiihdon maailmancupin viestissä

     Matilda Suhonen   MC tiedotteet  

kuva: Nordic Focus

Miesten viesti käytiin Itävallan Hochfilzenissa sunnuntaina iltapäivällä. Miesten 4 x 7,5km viestin voittoon hiihti Norja, joka johti viestiä lähes koko kilpailun ajan. Ruotsi oli toinen ja Saksa kolmas. Suomen joukkue paransi sijoitustaan viime viikon viestistä Kontiolahdelta ja oli maalissa viides.

Jaakko Ranta aloitti Suomen viestin. Hän ampui molemmilta paikoilta kaksi ohilaukausta, ja toi Suomen vaihtoon 14:tenä. – Huolto oli kartalla tänäänkin, vaikka itselle ei sattunut paras päivä. Pieniä virheitä penkalla, minkä seurauksena jouduin hiihtämään viimeisen kierroksen yksin. Kokonaisero keulaan pysyi onneksi kohtuullisena, kommentoi Ranta, joka toi Suomen ensimmäiseen vaihtoon 45 sekuntia kärjen jälkeen.

Tuomas Harjula selvitti makuupaikan nollilla ja käytti pystypaikalla kaksi varapatruunaa. – Hyvä meno jatkui ladulla ja sain tehtyä nousujohteisen hiihdon. Ehjä kokonaissuoritus sekä itseltä että joukkueelta, Harjula totesi. Suomi vaihtoi kolmannelle osuudelle 11:tenä reilun minuutin kärjen perässä.

Tero Seppälä nosti Suomen viidenneksi kolmannella osuudella. Hän selvitti makuupaikan puhtaasti ja ampui pystypaikalta vain yhden ohilaukauksen. –Taistelimme sijoista viidestä kymmeneen ja otimme käytännössä maksimisijoituksen. Olen omaan osuuteen tyytyväinen. Mukava, kun pikkuhiljaa alkaa löytyä iskua, eikä tarvitse vain roikkua letkoissa. Toivotaan huomiselle samanlaista kulkua, Seppälä kommentoi viitaten huomiseen takaa-ajoon.

Olli Hiidensalo varmisti Suomen viitossijan ankkuriosuudella. Hiidensalo ampui makuulta nollat ja käytti kaksi varapatruunaa pystypaikalla. – Hienosti nappasimme vielä yhden sijoituksen Kontiolahdelta. Tero otti sellaisen kaulan muihin, että rauhassa sain ihan yksinään hiihdellä. Erittäin hyvä kisa meiltä, Hiidensalo totesi ankkuriosuuden jälkeen.

Lajivalmentaja Aku Moilanen oli tyytyväinen koko joukkueen suoritukseen.  – Joukkueen hyvä taso näkyy, vaikkei vieläkään ollut täydellinen suoritus ja silti olimme viidensiä. Korostaa myös sitä, ettei Kontiolahden viestin kuudes sija ollut mikään onnenkantamoinen. Kun kaikki joukkueessa hoitavat oman tonttinsa hyvin, on nämä sijoitukset mahdollisia jatkossakin, Moilanen kommentoi viestipäivän päätteeksi.

Sunnuntaina Hochfilzenin maailmancupin ohjelmassa on naisten viesti sekä miesten takaa-ajo.

Tulokset

Lisätiedot:

Tiedottaja Matilda Suhonen 040 4889128