Suvi Minkkinen paras suomalainen naisten takaa-ajossa ampumahiihdon maailmancupissa

     Matilda Suhonen   MC tiedotteet  

kuva: Nordic Focus

Naisten takaa-ajo käytiin Itävallan Hochfilzenissä lauantaina aamupäivällä. Takaa-ajon voittoon nousi Ranskan Julia Simon vain yhdellä sakolla. Toinen oli Norjan Ingrid Landmark Tandrevold ja kolmas Tsekin Marketa Davidova. Suvi Minkkinen oli kilpailun 19:s.

Minkkinen ampui kilpailussa vain yhden ohilaukauksen ja nousi takaa-ajossa 19 sijaa. Hän jäi kärjestä kaksi minuuttia ja 19 sekuntia. – Hyvä ampumahiihtokisa, vaikka ihan en päässyt lentoon hiihto-osuuksilla. Ei ollut mitään super hiihtoa, mutta päivän vireeseen sopivaa vauhtia. Ammunnat oli hyvät, vaikka pystyammunta heilui jonkun verran. Vähän jopa yllätyin, että osuin tauluihin noinkin hyvin, Minkkinen kommentoi tyytyväisenä.

Mari Eder ampui kilpailussa yhteensä seitsemän sakkoa ja sijoittui 31:nneksi. Eder selvitti makuupaikat yhdellä sakolla mutta ampui molemmilta pystypaikoilta kolme ohilaukausta. – Tänään oli kauden ensimmäinen hankala kisa, etenkin kilpailun toinen puolisko. En saanut ammuntaa enää kasaan toisen ammunnan jälkeen. Ensimmäistä kertaa olen pettynyt omaan suorittamiseen. Mutta mennään eteenpäin ja kohti huomista viestiä, Eder tiivisti tuntemuksiaan kilpailun jälkeen. Hän oli hiihtoajoissa kilpailun neljänneksi nopein.

Erika Jänkä joutui jättämään kilpailun kesken terveyssyistä. Hän on sairaalahoidossa kilpailun jälkeen mutta raportoi tilansa olevan vakaa.

Miesten viesti käydään Hochfilzenissa lauantaina iltapäivällä.

Tulokset

Lisätiedot:

Tiedottaja Matilda Suhonen 040 4889128