Suomi naisten viestin 13:s ampumahiihdon maailmancupissa

Matilda Suhonen   MC tiedotteet

kuva: Nordic Focus

Naisten 4 x 6km viesti käytiin Itävallan Hochfilzenissa lauantaina aamupäivällä. Julia Simon ankkuroi Ranskan naisten viestin voittoon. Ruotsi oli maalissa toinen kymmenen sekuntia Ranskan jälkeen. Italia oli kolmas jääden 18 sekuntia voittajasta. Suomen joukkue oli viestissä 13:s.

Suvi Minkkinen aloitti viestin vahvasti. Hän tuli ensimmäiselle ammuntapaikalle kärkiviisikossa. – Hiihto oli tänään pirteää ja suksi oli hyvä. Vähän yllättäenkin jouduin kärkiporukkaan ensimmäisellä kierroksella, Minkkinen totesi. Hän ampui makuulta yhden ja pystystä kaksi ohilaukausta.

Toiselle osuudelle Suomi vaihtoi seitsemäntenä. Nastassia Kinnunen käytti kaikki varapatruunat, ja kiersi sakkokierroksen pystypaikan jälkeen kahdesti.  – Jotain tapahtui toisella ammuntapaikalla, kun mitään ei nähnyt. Täytyy myöhemmin analysoida, miksi näin tapahtui, Kinnunen harmitteli kilpailun jälkeen.

Mari Eder lähti kolmannelle osuudelle sijalta 16. Eder ampui makuupaikan puhtaasti ja käytti pystypaikalla vain yhden varapatruunan. Hän nosti joukkueen sijoitusta ja toi Suomen vaihtoon 13:tena. – Joukkueena voitetaan ja hävitään. Oma suoritus oli ihan hyvä ja tasapainoinen, sekä hiihdollisesti että ammunnallisesti, Eder tiivisti.

Venla Lehtonen ankkuroi Suomen maaliin sijalla 13, neljä minuuttia ja 26 sekuntia kärjen jälkeen. Lehtonen käytti molemmissa ammunoissa yhden varapatruunan. – Omasta suorituksesta jäi hyvä fiilis. Kokonaisuudessaan ihan ehjä suoritus ankkuriosuudella. Tästä on hyvä jatkaa kohti Ranskaa, Lehtonen tuumasi viitaten ensi viikonlopun maailmancupin ohjelmaan.

Miesten takaa-ajo käytiin Itävallan Hochfilzenissä sunnuntaina iltapäivällä naisten viestin jälkeen.