Tuomas Harjula nousi ampumahiihdon maailmancupin miesten takaa-ajossa 14:nneksi

Matilda Suhonen   MC tiedotteet

kuva: Nordic Focus

Miesten takaa-ajo käytiin viimeisenä kilpailuna Itävallan Hochfilzenissa sunnuntaina iltapäivällä. Kilpailun ylivoimaiseen voittoon hiihti Norjan Johannes Thingnes Boe. Toiseksi nousi Strula Holm Laegreid ennen ranskalaista Emilien Jacquelinia. Tuomas Harjula ampui läpi kilpailun puhtaasti ja nousi 14:nneksi.

Harjula lähti takaa-ajoon sijalta 41, kaksi minuuttia ja 27 sekuntia kärjen perään. Hän teki kilpailussa nousua huimat 27 sijaa ja oli takaa-ajon 14:s. Maalissa eroa voittajaan oli kaksi minuuttia 13 sekuntia. Harjula teki kilpailun nopeimman kokonaissuorituksen. – Se oli tähän asti paras ampumahiihtokisa, mitä olen vetänyt, Harjula iloitsi onnistumistaan.

Tero Seppälä ampui ensimmäiset kolme paikkaa puhtaasti ja tuli viimeiselle ammuntapaikalle neljäntenä. – Hieno nousu viimeiselle pystypaikalle asti. Oli vähän kova paikka tulla yksinään viimeiselle paikalle. Jonkinlainen jännitys hiipi mieleen uuden tilanteen edessä, Seppälä tuumasi. Viimeiseltä pystypaikalta Seppälä ampui kolme ohilaukausta ja oli maalissa 17:s. – Ensi viikonloppuna uusi mahdollisuus, jolloin yritetään kaataa ne kaikki taulut. Se jäi vielä odottamaan, Seppälä vinkkasi.

Olli Hiidensalo ampui molemmat makuupaikat puhtaasti, mutta pystypaikoilta meni yhteensä kolme laukausta ohi. Hän oli maalissa 22:s. – Ihan tasapainoinen kisa ja ehjä suoritus. Viimeisen pystypaikan viimeinen laukaus vähän harmittaa, sillä se oli huolimattomuusvirhe, Hiidensalo harmitteli. Hän oli kuitenkin tyytyväinen alkukauden tasaiseen suorittamiseen, johon myös tämän päivän kilpailu lukeutui.

Heikki Laitinen teki kilpailussa nousua sijalle 47. Hän selvitti Hiidensalon tavoin makuupaikat puhtaasti, mutta ampui pystypaikoilta kolme ohilaukausta. – Ihan tasapainoinen veto ja erityisen tyytyväinen olen makuuammuntaan. Hiihtoon vähän kaipaisi parempaa virettä vielä, mutta eiköhän se ensi viikolla ala löytymään, Laitinen kommentoi viitaten tuleviin kilpailuihin.

Jaakko Ranta ampui kilpailussa yhteensä viisi sakkoa ja oli maalissa 55:s. – Tänään niin hiihdossa kuin ammunnassakin jäi parannettavaa. Kaksi edellistä kilpailua verottivat omaa suoritusta. Palautuminen käyntiin ja isketään Ranskassa taas täysillä mukaan peliin, Ranta tiivisti päivän päätteeksi.

Päävalmentaja Erik Kulstad summasi koko joukkueen päivän Hochfilzenissa. – Meillä oli miesten takaa-ajossa hyviä esityksiä, jotka kääntyivät opiksi tulevaisuuteen. Tuomas Harjula ylsi joukkueen valokeilaan koko kilpailun nopeimmalla kokonaissuorituksella. Naisten viestissä meillä oli hyvät kolme osuutta, mutta Nastassia Kinnusella oli vaikeuksia ammunnassa, Kulstad kommentoi. Koko viikko antoi joukkueelle positiivisia signaaleja. – Miesten viestissä osoitimme, että kuulumme joukkueena mukaan kärkitaisteluihin.

Suomen joukkue matkaa huomenna maanantaina Ranskaan, jossa maailmancup jatkuu ensi viikolla Annecyssa.