Ampumahiihdon maailmancup jatkui miesten pikakilpailulla

Matilda Suhonen   MC tiedotteet

kuva: Nordic Focus

Ampumahiihdon maailmancup jatkui tänään torstaina Ranskan Annecyssa. Miesten pikakisan ylivoimaiseen voittoon hiihti jälleen Norjan Johannes Thingnes Boe. Toinen oli joukkuekaveri Strula Holm Laegreid 17 sekuntia voittajasta ja kolmas Saksan Benedikt Doll 38 sekuntia voittajasta. Koko kärkikolmikko ampui kilpailussa puhtaasti. Olli Hiidensalo oli parhaana suomalaisena 23.

Neljä suomalaismiestä takaa-ajoon

Olli Hiidensalo selvitti makuupaikan puhtaasti mutta ampui pystystä yhden ohilaukauksen. Hän starttaa takaa-ajoon minuutin ja 37 sekuntia voittajan perään. – Aika tasainen ja hyvä suoritus siitä muodostui. Yksi pieni huolimattomuusvirhe pystypaikalta mutta hyvä kisa oli silti. Tosi pienet erot on eteenpäin eli hyvistä asetelmista pääsee lähtemään takaa-ajoon, Hiidensalo kommentoi tyytyväisenä.

Tuomas Harjula oli yhdellä sakolla kilpailun 36:s. Hän jäi voittajasta kaksi minuuttia ja neljä sekuntia. – Ihan tasapainoinen kisa ja hyvä hiihto taas kerran. Pystyammunnassa kesti vähän turhan kauan, enkä päässyt siitä räväkästi liikkeelle. Siinä meni monta sekuntia ja ehkä muutama sijoitus. Vähän jäi hampaankoloon, mutta tyytyväinen voi kuitenkin olla, Harjula tuumasi.

Tero Seppälä ampui kilpailussa yhteensä viisi sakkoa sijoittuen 49:nneksi. Hän lähtee takaa-ajoon kaksi minuuttia ja 42 sekuntia voittajan perään. – Hankala päivä. Hiihto olisi tänään kulkenut ja suksetkin toimi hyvin. Ammunnassa oli vaikeuksia. Ne ei isoja virheitä ollut, eikä ne ole isoja virheitä tänä talvena ollutkaan. Mutta ohi meni ja taulut jäi kaatumatta, Seppälä kommentoi ja oli hieman yllättynyt paikastaan takaa-ajoon. – Täytyy tämä kisa unohtaa ja lähteä positiivisella mielellä rakentamaan uutta kilpailua lauantain takaa-ajossa.

Jaakko Ranta selvitti neljäntenä suomalaisena paikan takaa-ajoon. Hän ampui molemmilta paikoilta yhden ohilaukauksen ja oli kilpailun 58. – Tänään oli parempi vauhdinjako kuin viime viikon kilpailuissa. Pieniä virheitä ammunnassa ja molemmilta paikoilta ensimmäinen laukaisu ohi. Ihan hyvä kilpailu, vaikka onkin jo kolmas kilpailuviikko menossa. Ladulla sen jo näkee, kun jalka alkaa olemaan suorana siellä. Mutta hyvällä vauhdinjaolla sain taisteltua takaa-ajopaikan, Ranta iloitsi.

Heikki Laitinen ampui makuupaikalta yhden ja pystypaikalta kolme ohilaukausta. Hän oli kilpailun 75:s. – Eihän se ammunta tänään läsähtänyt ja pystyn kolme sakkoa oli liikaa. Hiihto oli vahvaa ja pirteän tuntuista, mutta kello ei oikein tykännyt. Keli hidastui ja latu vettyi sateen myötä loppua kohden, Laitinen harmitteli.

Miesten takaa-ajo käydään Ranskan Annecyssa lauantaina. Naisten pikakisa on vuorossa huomenna perjantaina.