Mari Eder pikakisan viides ampumahiihdon maailmancupissa Ranskassa

     Matilda Suhonen   MC tiedotteet  

kuva: Nordic Focus

Naisten pikakisa käytiin Ranskan Annecyssa perjantaina iltapäivällä. Kilpailun yllätysvoittoon hiihti puhtaasti ampunut Ruotsin Anna Magnusson. Linn Persson oli yhdellä sakolla toinen jääden joukkuetoveristaan 12 sekuntia. Saksalainen Denise Herrmann-Wick oli kolmas ja jäi voittajasta 15 sekuntia.

Mari Eder sijoittui yhdellä sakolla kilpailussa viidenneksi. Hän piti ladulla kilpailun toiseksi nopeinta vauhtia ja jäi voittajasta maalissa 21 sekuntia. – Onnistuin hiihtämään taktisesti ehjän kisan. Keli oli raskas ja vaativa mutta huolto oli onnistunut tänäänkin todella hyvin. Ammuntoihin voin olla tyytyväinen. Vaikka pystypaikalta tulikin yksi sakko, oli ammunta vahvinta tällä kaudella. Halusin olla vahva, rohkea ja onnistua, Eder tiivisti. Hän lähtee hyvistä asetelmista huomiseen takaa-ajoon. Lopuksi Eder halusi painottaa joukkueen panosta alkaneella kaudella. – Joukkueen hyvä vire ja ilmapiiri on hieno asia, joka on helpottanut omaakin valmistautumista kilpailuihin. On ollut hieno nähdä monipuolisesti onnistumisia joukkueessa, joita varmasti tullaan vielä näkemään jatkossakin, Eder kommentoi.

Suvi Minkkinen ampui nollat molemmilta paikoilta ja sijoittui kilpailussa 31:nneksi. Hän jäi voittajasta minuutin ja 13 sekuntia. – Hyvä mieli kauden ekasta nollakisasta. Tiukka kisa, ja oli kyllä raskas keli hiihtää. Kilpailuun voin olla ihan tyytyväinen ja pääsen hyvistä asetelmista takaa-ajoon. Siinä on aika tiivistä edessä, joten lähdetään jahtaamaan ja parantamaan sijoitusta huomenna, Minkkinen vinkkasi.

Nastassia Kinnunen ampui makuupaikan puhtaasti mutta kiersi sakkoringin pystypaikan jälkeen kolme kertaa. Hän oli maalissa 68:s ja jäi kärjestä kaksi minuuttia ja 35 sekuntia. – Ei ollut minun päivä tänään, Kinnunen totesi kilpailun jälkeen.

Venla Lehtonen ampui makuulta yhden ohilaukauksen mutta selvitti pystypaikan puhtaasti. Hän oli kilpailun 70:s jääden kärjestä kaksi minuuttia ja 46 sekuntia. – Ammuntaan olen ihan tyytyväinen ja erityisesti pystypaikan onnistumiseen. Tällä kaudella olen pystynyt kaikkien pikakisojen pystypaikat selvittämään nollilla, mihin voin olla tyytyväinen. Ladulla takki alkaa ehkä olla vähän tyhjä tässä vaiheessa alkukautta ja joulutauko tulee sopivaan väliin, Lehtonen summasi tuntemuksiaan kilpailun jälkeen.

Miesten ja naisten takaa-ajo käydään Ranskan Annecyssa huomenna lauantaina.

Tulokset

Lisätiedot:

Tiedottaja Matilda Suhonen 040 4889129