Mari Eder parhaana suomalaisena naisten takaa-ajon 15:s

     Matilda Suhonen   MC tiedotteet  

kuva: Nordic Focus

Naisten takaa-ajo käytiin Ranskan Annecyssa miesten kilpailun jälkeen. Takaa-ajon voittoon hiihti Elvira Öberg, joka ampui läpi kilpailun puhtaasti. Italian Lisa Vittozzi nousi kahdella sakolla toiseksi jääden voittajasta 20 sekuntia. Kolmas oli kolme sakkoa ampunut Ranskan Julia Simon 47 sekuntia voittajasta.

Mari Eder oli takaa-ajon 15:s ammuttuaan jokaiselta paikalta yhden ohilaukauksen. Eder jäi voittajasta maalissa kolme minuuttia ja 13 sekuntia. – Tänään vedettiin vähän erikoisolosuhteessa ja erityiskisaa. Yritin pitää keskittymisen omassa tekemisessä ja saada kilpailusta mahdollisimman hyvän ja ehjän niistä lähtökohdista, mitä oli tälle päivälle mahdollista. Kokonaisuutena kuitenkin kauden toistaiseksi paras takaa-ajo. Hyvin jäi paukkuja huomiselle. Koitetaan huomenna tsempata uudestaan ja hyökätä penkalla, Eder kommentoi ja suuntasi katsetta huomiseen yhteislähtöön. Hän starttaa naisten kilpailuun ainoana suomalaisena.

Suvi Minkkinen ampui kilpailuissa vain yhden sakon viimeiseltä pystypaikalta ja paransi sijoitustaan pykälällä. Hän oli maalissa 30:s. – Latu oli aikamoinen jääränni, ja alustana ehkä yksi vaikeimmista kilpailuista mitä olen hiihtänyt. Siellä oli vaikeita kohtia ja paljon käsien varassa roikkumista. Pisteputki kuitenkin jatkuu, ja edelleen pystyin takaa-ajossa parantamaan sijoitusta. Ammuntoihin olen tyytyväinen, vaikka muuten haasteita olikin. Ehjä suoritus tuohon olosuhteeseen, Minkkinen summasi kilpailun jälkeen.

Ampumahiihdon maailmancupissa käydään huomenna sunnuntaina vielä miesten ja naisten yhteislähdöt.

Tulokset

Lisätiedot:

Tiedottaja Matilda Suhonen 040 4889128