Tero Seppälä teki vahvan nousun maailmancupin takaa-ajossa

     Matilda Suhonen   MC tiedotteet  

kuva: Nordic Focus

Miesten ja naisten takaa-ajot käytiin haastavassa olosuhteessa Ranskassa. Miesten takaa-ajon kolmoisvoitto meni Norjaan. Voiton vei Strula Holm Laegreid, toiseki nousi Vetle Sjaastad Christiansen ja kolmanneksi jäi Johannes Thingnes Boe. Tuomas Harjula oli parhaana suomalaisena takaa-ajon 19:s.

Tuomas Harjula selvitti makuupaikat nollilla ja ampui molemmilta pystypaikoilta yhden ohilaukauksen. Hän nosti takaa-ajossa sijoitustaan 17 sijaa jääden maalissa voittajasta kaksi minuuttia ja 25 sekuntia. – Hyvä takaa-ajo taas ja tosi tyytyväinen voin kyllä olla. Pystypaikalla oli normaalia nopeaa suorittamista, vaikka molemmilta paikoilta yksi sakko tulikin. Hiihtokin tuntu hyvälle, vaikka tosi vaikea jäisellä ladulla oli hiihtää, Harjula kommentoi kilpailua.

Tero Seppälä teki huiman nousun sijalta 49 ja oli maalissa 20:s. Hän ampui makuupaikat puhtaasti ja molemmilta pystypaikoiltakin vain yhden ohilaukauksen. – Nopeat ammunnat ja ehjä suoritus. Hyvää suorittamista penkalla ja ladullakin aika vahvaa tekemistä. Alkuun kärsin vähän lähtöpaikasta, ja pari ensimmäistä rinkiä meni hiihdellessä. Olosuhde oli hankala, ja suksen kantit lipsuivat varmasti kaikilla. Paremmalla mielellä pääsee tästä joululoman viettoon, kun sai ehjän suorituksen, Seppälä summasi.

Olli Hiidensalo ampui kilpailussa kolme sakkoa ja oli maalissa 28:s. – Latu oli aika jäinen, ja oli vaikeuksia pysyä pystyssä. Ammunta oli ihan siedettävä, eikä sillä ollut vaikutusta omaan sijoitukseen. Enempi sitä ratkottiin suksella ja ladulla tänään. Ihan kohtalainen sijoitus ja huomenna sitten massalähdön kimppuun, Hiidensalo totesi. Hän starttaa miehistä ainoana suomalaisena huomiseen yhteislähtöön.

Jaakko Ranta oli kolmella sakolla kilpailun 57:s. – Latu oli aika kamalassa kunnossa, ja reittiä vielä lyhennettiin ennen kilpailua. Aika paljon jäi fyysisesti annettavaa, eikä noin jäisellä ladulla voinut antaa omaa parasta suoritustaan. Ammunta oli ihan hyvä tänään ja askel oikeaan suuntaan. Ihan hyvästä tilanteesta kuitenkin joulutauolle ja tammikuussa jatketaan, Ranta kommentoi.

Naisten takaa-ajo käytiin Ranskan Annecyssa miesten kilpailun jälkeen.

Tulokset

Lisätiedot:

Tiedottaja Matilda Suhonen 040 4889128