Tuomas Harjula kymmenes vuoden viimeisessä maailmancupin osakilpailussa

     Matilda Suhonen   MC tiedotteet  

kuva: Nordic Focus

Ampumahiihdon maailmancupissa käytiin sunnuntaina miesten ja naisten yhteislähdöt. Miesten kilpailun kolmoisvoitto meni jälleen Norjaan. Johannes Dale voitti Strula Holm Laegreidin loppukirissä kolmen kymmenyksen erolla. Johannes Thingnes Boe oli kolmas kymmenen sekuntia voittajasta.

Tuomas Harjula ylsi uransa parhaaseen maailmancupin sijoitukseen ollen maalissa kymmenes. Hän pääsi kilpailuun mukaan varapaikalta ja lunasti lähtöpaikan takarivistä. Harjula nosti sijoitustaan kilpailun alusta lähtien ja selvitti molemmat makuupaikat puhtaasti. Ensimmäiseltä pystypaikalta hän ampui kaksi sakkoa mutta teki nousujohteisen kilpailun selvittämällä viimeisen ammunnan nollilla.  – Aivan mahtava fiilis ja hieno kilpailu. Lähes täydellinen kisa ilman sitä ensimmäistä pystypaikkaa. En jäänyt kyttäilemään tai varmistelemaan mitään, vaan annoin mennä niin kuin olen harjoitellutkin. Se näyttää toimivan. Mukava huomata, että pystyy taistelemaan omia idoleitaan vastaan ja jopa voittamaan. Hiihto kulkee kilpailusta ja viikosta toiseen, Harjula kommentoi tyytyväisenä.

Olli Hiidensalo ampui kilpailussa yhteensä kuusi sakkoa ja oli maalissa 28:s. Makuupaikat hän selvitti yhdellä sakolla, mutta ensimmäiseltä pystypaikalta meni kolme ohi. – Tänään sattui se kauden ensimmäinen huono ammuntakisa. Hyviin sijoituksiin meni käytännössä jo mahdollisuus makuupaikkojen ohilaukausten jälkeen. Ensimmäinen pystypaikka oli haastava mutta siinä ei enää sijoitus montaa pykälää huonontunut, Hiidensalo tuumasi. Ampumahiihtäjillä alkaa Ranskan reissun jälkeen joulutauko. – Yhteenvetona kauden koko ensimmäinen trimesteri on ollut hyvä. Kerran ulkona 30 parhaan joukosta ja jokaisessa kisassa pisteille, Hiidensalo summasi onnistunutta alkukautta.

Naisten kilpailun voitti Itävallan Lisa Hauser. Ranskalaiset kirivät kotiyleisön edessä palkintosijoille Julia Simonin ollessa toinen ja Anais Chevalier-Bouchetin jäädessä tiukasti kolmanneksi. Mari Eder oli viidellä sakolla kilpailun 22:s. – Medium päätös tälle kolmen viikon tourneelle. Tavoite oli tänään mennä ensimmäiselle makuupaikalle rohkeammin ja reippaammin ikään kuin harjoituksena. Alku oli hyvä mutta kohtasin siinä sarjan aikana uusia haasteita. Se oli kuitenkin tärkeää oppia kohti sitä huippusuoritusta. Siitähän tässä on kyse, Eder muistutti. – Joulutauolle kokonaismaailmancupin sijalta 14 mikä on paras kauden alku, mitä minulla on ollut uran aikana. Rauhallisin mielin mennään eteenpäin, Mari Eder tiivisti.

Ampumahiihdon maailmancup jatkuu tammikuun alussa Slovenian Pokljukassa.

Tulokset

Lisätiedot:

Tiedottaja Matilda Suhonen 040 4889128