Mari Eder naisten pikakisan kymmenes Pokljukassa

     Matilda Suhonen   MC tiedotteet  

kuva: Nordic Focus

Ampumahiihdon maailmancupkausi jatkui Slovenian Pokljukassa naisten pikakilpailulla. Kilpailun voitti Ruotsin Elvira Öberg. Toinen oli Ranskan Julia Simon seitsemän sekuntia voittajasta. Kolmanneksi hiihti Italian Dorothea Wierer, joka jäi 18 sekuntia voittajan taakse. Naisten kärkikolmikko ampui kilpailussa puhtaasti.

Kaikki suomalaisnaiset takaa-ajoon

Mari Eder oli parhaana suomalaisena hienosti kymmenes. Eder ampui makuupaikan ensimmäisen laukauksen ohi mutta onnistui kaatamaan kaikki loput yhdeksän taulua. – Sija on ihan ookoo mutta suorituksessa jäi vähän toivomisen varaa. Makuuammuntaan kaipaisin siihen alkuun pientä skarppausta mutta pysty tuli tosi hyvin. Vauhdinjaollisesti ei ollut ihan ehjä suoritus, ja lopussa maksoin hieman reippaasta alkuvauhdista. Eder starttaa launataina takaa-ajoon 52 sekuntia kärjen perään. – Moni urheilijoista on harjoitellut joulutauon ajan korkealla, mikä näkyi tänään vahvuutena tuloslistalla, Eder huomautti. Hän kertoi panostaneensa joulutauon harjoitteluun matalammalla. Kilpailut käydään Pokljukassa 1 300 metrin korkeudessa.

Suvi Minkkinen ampui kilpailun molemmat paikat puhtaasti ja oli maalissa 25:s. Hän jäi voittajasta minuutin ja 18 sekuntia. – Nollakisa, josta on tottakai hyvä mieli. Vähän jännitin, miten kroppa reagoi, kun kisataan korkealla ja asutaan matalalla. Onnistuin vetämään ihan tasaisen kisan hiihtoajoissa. Lopussa olin kyllä aika hapoilla, enkä meinannut jaksaa viimeisessä laskussa pitää laskuasentoa, että sen verran se korkealla kisaaminen vaikuttaa, Minkkinen kertasi kilpailua. – Hyvillä mielin voi jatkaa tuleviin kisoihin, hän tiivisti.

Nastassia Kinnunen oli pystypaikan yhdellä sakolla kilpailun 35:s. – En odottanut, että vuorilla kilpaileminen olisi helppoa. Minulla ei ole pitkään aikaan ollut suurta määrää harjoituspäiviä vuoristossa, mutta pidän tämän päivän suorituksesta. Oli mukava kisa ja hieno paikka takaa-ajoon, Kinnunen kommentoi. Hän starttaa takaa-ajoon minuutin ja 39 sekuntia kärjen perään.

Venla Lehtonen oli nolla-ammunnalla kilpailun 59:s. Hän jäi kärjestä kaksi minuuttia ja 27 sekuntia. – Tosi tyytyväinen kauden ja maailmancuptason toiseen nolla-ammuntaan. Ammunnalla pystyin tänään paikkaamaan vähän heikompaa hiihtovirettä. Aloitin maltilla, ja alkuun tuntuikin hyvälle, mutta missään vaiheessa hiihto ei lähtenyt kunnolla käyntiin. Takaa-ajossa on mahdollisuus nostaa sijoja ja tosi kiva on päästä kisaamaan, Lehtonen kommentoi tyytyväisenä. 

Miesten pikakilpailu käydään Pokljukassa huomenna perjantaina.

Tulokset

Lisätiedot:

Tiedottaja Matilda Suhonen 040 4889128