Olli Hiidensalo parhaana suomalaisena pisteille miesten pikakisassa

     Matilda Suhonen   MC tiedotteet  

kuva: Nordic Focus

Miesten pikakisa käytiin Slovenian Pokljukassa perjantaina. Kilpailun ylivoimainen voittaja oli yhden sakon ampunut Johannes Thingnes Boe ennen veljeään Tarjei Boeta. Puhtaasti ampunut Tarjei Boe jäi voittajasta 48 sekuntia. Sturla Holm Laegreid oli yhdellä sakolla kilpailun kolmas 55 sekuntia voittajasta. Olli Hiidensalo oli parhaana suomalaisena 39:s.

Olli Hiidensalo ampui molemmilta paikoilta yhden sakon. Hän jäi maalissa voittajasta kaksi minuuttia ja 38 sekuntia. – Oli aika vaikea paluu maailmancupiin joulutauon sairastelun jälkeen. Makuulta ja pystyltä sakko, joten ei se nyt hyvää ammuntaa ollut. Oli kyllä aika vaikea hiihtopäiväkin tänään, vaikka se vähän paranikin loppua kohden. Huomiseen takaa-ajoon kuitenkin noista asetelmista, Hiidensalo summasi ja käänsi katseen huomiseen takaa-ajoon.

Jaakko Ranta oli kilpailun 66:s kolme minuuttia ja 29 sekuntia voittajasta. – Tänään lähti jo heti alusta kisa vähän väärään suuntaan. Huomasin jo ensimetreillä, ettei ollut päivän paras suksi ja kilpailu lähti nihkeästi liikkeelle, Ranta harmitteli. Hän ampui makuulta kaksi ohi mutta selvitti pystypaikan nollilla. – Makuu oli turhan rauhaton mutta hyvin sain ajatukset kasattua pystylle. Tiukkaa oli, etten päässyt takaa-ajoon. Kaikki on kuitenkin kohdillaan joulutauon jäljiltä, Ranta kommentoi. Hän jäi takaa-ajopaikasta seitsemän sekunnin päähän.

Heikki Laitinen ampui makuupaikan puhtaasti mutta pystystä meni kaksi ohi. Hän oli 67:s jääden voittajasta kolme minuuttia ja 31 sekuntia. – Suksella oli tänään tosi tahmeeta kulkua ja myös pari viimeistä taulua jäi kaatamatta. Makuuammunta kulki tänäänkin hienosti, Laitinen tiivisti kilpailun jälkeen.

Tuomas Harjula oli kilpailun 78:s. Harjula ampui makuupaikalta kaksi ja pystypaikalta yhden ohilaukauksen. – Ennen kisaa alkuverkassa tuntui todella hyvältä ja ajattelin, että kaikki on kunnossa. Joulutauko on mennyt hyvin ja sitten tulee tämmöinen kisa, jossa valot sammuu aivan totaalisesti. Kyllä se pistää mielen matalaksi. Tänään tuli ammuttuakin huonosti eli kaikin puolin epäonnistunut päivä. Ammunnassa ei ollut mitään teknisesti pielessä mutta hiihtovauhti lähinnä ihmetyttää, Harjula harmitteli tulosta.

Miesten ja naisten takaa-ajot käydään Pokljukassa huomenna lauantaina.

Tulokset

Lisätiedot:

Tiedottaja Matilda Suhonen 040 4889128