Kolme suomalaista maailmancupin pisteille Pokljukan takaa-ajoissa

     Matilda Suhonen   MC tiedotteet  

kuva: Nordic Focus

Ampumahiihdon maailmancup jatkui lauantaina naisten ja miesten takaa-ajoilla. Naisten takaa-ajon voittoon hiihti puhtaasti ampunut Ruotsin Elvira Öberg. Italian Dorothea Wierer oli yhdellä sakolla toinen ja Ranskan Julia Simon kahdella sakolla kolmas. Mari Eder oli parhaana suomalaisena takaa-ajon 16:s.

Eder ampui kilpailussa vain yhden sakon viimeiseltä pystypaikalta. Hän jäi maalissa voittajasta minuutin ja 36 sekuntia. – Ammunta oli tosi hyvä mutta muuten kisa jätti vähän mietintämyssyä päähän. Ei missään nimessä ollut onnistunut kokonaisuus. Koitetaan ottaa nämä tämän viikon hyvän ammunnat mukaan ja analysoidaan kokonaisuutta vielä myöhemmin enemmän, Eder kertasi kilpailua mietteliäin fiiliksin.

Suvi Minkkinen ylsi toisena suomalaisnaisena pisteille ollen 30:s. Hän ampui yhden sakon toiselta makuupaikalta, mutta selvitti muut paikat puhtaasti. – Ensimmäinen kierros lähti vähän kovaa siinä porukassa, mikä korkealla kostautuu. Koko kilpailu oli vähän semmoista selviytymistä ja tuntui aika tahmealta. Korkeus toki vaikuttaa eikä suksikaan ollut mikään supertykki tänään. Onnistuminen viimeisessä mäessä, ja top 30 kuitenkin, Minkkinen kertasi kilpailua. – Harvoin yhdellä sakolla viittä sijaa on tippunut takaa-ajossa mutta ilmeisen moni ampui kisassa hyvin. Nousua lähdin tavoittelemaan, joten vähän toki harmittaa, hän summasi.

Nastassia Kinnunen ampui kilpailussa yhteensä viisi sakkoa, joista kolme tuli viimeiseltä pystypaikalta. – Viimeisellä pystypaikalla en osannut pitää päätä kylmänä. Fiilis kisan aikana oli kuitenkin hyvä, Kinnunen tiivisti. Hän oli maalissa 48:s jääden kärjestä viisi minuuttia ja 6 sekuntia.

Venla Lehtonen paransi sijoitustaan kuusi pykälää ollen takaa-ajon 49:s. Hän selvitti kilpailun yhdellä ohilaukauksella, joka tuli ensimmäiseltä makuupaikalta. – Tänään taas ammunnassa jatkui sama hyvä tekeminen, mitä pikakisassakin. Ensimmäinen laukaus meni ohi mutta sen jälkeen sain kasattua kokonaisuuden, Lehtonen kommentoi. Hän jäi kärjestä viisi minuuttia ja 54 sekuntia. – Hiihto oli edelleen aika vaikeantuntuista. Vielä kun ensi viikolla saan hiihdonkin kulkemaan niin molemmat osa-alueet toimisi ja tulisi jo varmaan ihan hyvää tulosta, Lehtonen tuumasi.

Miesten takaa-ajon voiton varmisti Norjan Johannes Thingnes Boe. Toiseksi nousi Ranskan Quentin Fillon-Maillet minuutin ja neljä sekuntia voittajasta. Kolmas oli Norjan Tarjei Boe kaksi sekuntia kakkossijasta. Olli Hiidensalo oli 31:s. Hän ampui kilpailussa kolme sakkoa, yhden makuulta ja kaksi pystystä. Hiidensalo nousi kilpailussa kahdeksan sijaa. – Muutama sakko liikaa mutta pirteämpää hiihtoa kuin eilen ja sillä nostettiin tänään sijoituksia, Hiidensalo kommentoi kilpailun jälkeen.

Ampumahiihdon maailmancupin ohjelmassa on huomenna sunnuntaina parisekaviesti sekä sekaviesti.

Tulokset

Lisätiedot:

Tiedottaja Matilda Suhonen 040 4889128