Suomen joukkue sekaviestin viidestoista

    Matilda Suhonen   MC tiedotteet  

kuva: Nordic Focus

Ampumahiihdon maailmancupin viikonloppu Slovenian Pokljukassa päättyi sekaviestiin. Sekaviestin voitti Ranska. Italia oli toinen 24 sekuntia voittajajoukkueesta. Ruotsi oli maalissa kolmantena 47 sekuntia kärjestä jääneenä. Suomen joukkue oli 15:s kokoonpanolla Jaakko Ranta, Olli Hiidensalo, Venla Lehtonen ja Nastassia Kinnunen.

Jaakko Ranta aloitti viestin tuoden joukkueen vaihtoon 19:tena. Ranta ampui makuulta kaksi ja pystystä kolme ohilaukausta. – Oma osuus oli täysi floppi ja äärimmäinen pettymys. Epäonnistuminen viestissä harmittaa äärettömästi, Ranta kommentoi avausosuuttaan pettyneenä.

Olli Hiidensalo nosti Suomen joukkueen toisella osuudella 14:nneksi. Hän käytti molemmilla paikoilla yhden varapatruunan. – Ihan kelpo veto tuohon paikkaan. Ero pysy keulaan samana ja muutaman sijan pystyin nostamaan, vaikka oli aika isoja eroja. Hyvillä mielin Ruhpoldingiin, Hiidensalo tuumasi.

Venla Lehtonen nimettiin kolmannelle osuudelle, kun Mari Eder jätti viestin varatoimena välistä. Lehtonen ampui makuulta yhden ohi mutta selvitti pystypaikan puhtaasti. Suomi vaihtoi ankkuriosuudelle 16:tena. – Viestiosuus tuli minulle vähän yllättäen, kun pääsin paikkaamaan Maria. Vähän jännitin ennen kilpailua, miten jaksan kolmannen kilpailun. Hiihto oli edelleen aika vaikeaa, mutta penkalla homma toimi, Lehtonen kommentoi kilpailun jälkeen.

Nastassia Kinnunen ankkuroi joukkueen maaliin 15:tena. Kinnunen selvitti makuupaikan nollilla mutta ampui pystypaikalta kolme ohilaukausta. – Jotain en voi ratkaista. Teen sen ja täydellinen kilpailu tulee vielä. Mennään eteenpäin, Kinnunen tiivisti.

Maajoukkueen lajivalmentaja Aku Moilanen piti vuoden ensimmäisen kilpailuviikon suorituksia oppimisen ja kehittymisen kannalta tärkeinä. – Tauon jälkeen, kun palataan korkealle, se ei lähtökohtaisesti ole meille helpoin. Kokonaisuudessaan kuitenkin taas hyviä kisoja paljon. Meillä on kehityksen ja oppimisen kulttuuri vahvana, ja tullaan varmasti paremmaksi viikko toisensa jälkeen, Moilanen summasi kokonaisuutta. – Parisekaviestin hyvä tulos kertoo tasonnostosta, että niitä sijoja kolkutellaan viikonlopusta toiseen. 

Ampumahiihdon maailmancup jatkuu ensi viikolla Saksan Ruhpoldingissa. 

Tulokset

Lisätiedot:

Tiedottaja Matilda Suhonen 040 4889128