Suomi neljäs parisekaviestissä Pokljukassa

     Matilda Suhonen   MC tiedotteet  

kuva: Nordic Focus

Parisekaviesti kilpailtiin Slovenian Pokljukassa sunnuntaina aamupäivällä. Viestin voitti Norja joukkueella Vetle Sjaastad Christiansen ja Ingrid Landmark Tandrevold. Ranska oli toinen ja Sveitsi kolmas. Suomi saavutti parhaan sijoituksensa parisekaviestissä ja oli maalissa neljäntenä.

Suomen joukkueessa hiihtivät Tuomas Harjula ja Suvi Minkkinen. Harjula aloitti Suomen viestin tuoden joukkueen ensimmäiseen vaihtoon kymmenentenä. Hän käytti ensimmäisellä osuudella neljä varapatruunaa. Suvi Minkkinen nosti joukkueen asemia toisella osuudella tuoden joukkueen kilpailun puoliväliin kahdeksantena. Hän ampui ensimmäisen makuupaikan puhtaasti ja käytti pystypaikalla kaksi varapatruunaa. Kolmannella osuudella Harjula onnistui penkalla, ja käytti makuupaikalla vain yhden varapatruunan. Pystypaikan hän selvitti puhtaasti. – Tuohon keliin hyvä ammunta ja molemmilla oli hyvä hiihtopäivä. Siitä palkintona neljäs sija. Mukava oli huomata, että hiihtovauhdissa pääsin omalle hyvälle tasolle. Pikakisan jälkeen kroppa alkoi toimia tänään taas paremmin, Harjula kommentoi tyytyväisenä. – Mukava, kun tälläkin matkalla lunastamme niitä odotuksia, joita on ehkä ollutkin.

Neljännelle osuudelle Suomi vaihto kuudentena ja Minkkinen ankkuroi joukkueen maaliin viidentenä. Suomi jäi voittajasta maalissa minuutin ja 33 sekuntia. Suvi Minkkinen käytti viimeisellä osuudella yhden varapatruunan viimeisellä pystypaikalla. – Viimeisellä paikalla ei yhtään ollut paineita sijoituksesta. Olosuhde oli haastava, ja siihen nähden onnistuttiin penkalla hyvin. Myös hiihdon puolesta onnistuin rakentamaan kilpailun järkevästi ja sukset olivat tänään hyvät. Kaikin puolin onnistunut suoritus, Minkkinen tiivisti hyvillä mielin. – Monta vuotta olen nähnyt joukkueen potentiaalin ja tosi hyvä mieli, että saatiin tuollainen tulos.

Sekaviesti käydään Slovenian Pokljukassa sunnuntaina iltapäivällä

Tulokset

Lisätiedot:

Tiedottaja Matilda Suhonen 040 4889128