Olli Hiidensalo normaalimatkan 20:s Ruhpoldingissa

    Matilda Suhonen   MC tiedotteet  

kuva: Nordic Focus

Ampumahiihdon maailmancup jatkui tänään keskiviikkona Saksan Ruhpoldingissa miesten normaalimatkalla. Kilpailun voittoon hiihti Norjan Johannes Thingnes Boe kahdella sakolla. Toinen oli Vetle Sjaastad Christiansen yhdellä sakolla. Hän jäi voittajasta kymmenen sekuntia. Puhtaasti ampunut Jakov Fak sijoittui kolmanneksi jääden voittajasta puoli minuuttia. Olli Hiidensalo oli parhaana suomalaisena normaalimatkan 20:s.

Hiidensalo ampui kilpailussa kaksi sakkoa; ensimmäiseltä makuupaikalta yhden ja viimeisestä pystystä toisen. Hän jäi kilpailun voittajasta kolme minuuttia. – Ihan tasapainoinen kisa oli tänään. Hyvää hiihtoa ja ammuntakin oli ihan ookoo. Ainoa oli se ensimmäisen paikan viimeinen laukaus, joka oli vähän huolimaton. Hyvä sijoitus ja odottavaisin mielin viestiä ja massaa kohti, Hiidensalo kommentoi tyytyväisenä.

Jaakko Ranta ampui yhteensä neljä sakkoa ja oli maalissa 72:s. Ranta selvitti makuupaikat puhtaasti mutta hän ampui ensimmäiseltä pystypaikalta kolme ja viimeiseltä yhden ohilaukauksen. – Tänään oli ihan ehjä kokonaisuus. Yksi epäonnistunut pystyammunta romautti sijoituksen kauas kärjestä. Muuten päivässä oli paljon positiivista ja huolto oli tänään hyvin kartalla. Hyvin ollaan saatu tehtyä suksitestiä ja se näkyi tänään kisassakin, Ranta kiitteli. – Laji pitää nöyränä ja jatketaan kohti viestiä, hän summasi positiivisesti.

Ensimmäistä kertaa tällä kaudella maailmancupissa kilpaillut Otto Invenius oli viidellä sakolla 75:s. Viimeisellä pystypaikalla Invenius ampui kolme laukausta ohi. – Muuten hyvä kisa mutta viimeinen pystyammunta oli huono. Pehmeä latu, joka on raskaalle miehelle raskasta. Positiivisin mielin kuitenkin viestiä kohti, Invenius totesi kilpailun jälkeen.

Tuomas Harjula oli kilpailun 77:s ammuttuaan viisi sakkoa. Harjula ampui ensimmäiseltä makuupaikalta kaksi ohilaukausta. – Kisa lähti huonosti liikkeelle heti ensimmäisellä ammuntapaikalla. Mitään järkevää selitystä siihen ei ole löytynyt, kun kohistuksessa kaikki oli kunnossa. Muillakin paikoilla vähän haparoivaa ammuntaa ja tasapaksua hiihtovauhtia. Kaikki pitäisi olla kunnossa mutta taas raavitaan päätä, kun homma ei toimi. Mutta ei ole ensimmäinen kerta, kun olen tässä tilanteessa ja tuloskunto ailahtelee. Ehkä se on minulle tyypillistä. Perjantaina joka tapauksessa viestin kimppuun, Harjula tuumasi.

Arttu Heikkinen joutui jättämään kilpailun väliin flunssaoireiden vuoksi.

Naisten normaalimatka käydään Ruhpoldingissa huomenna torstaina.

Tulokset

Lisätiedot:

Tiedottaja Matilda Suhonen 040 4889128