Suvi Minkkinen parhaana suomalaisena naisten normaalimatkan 32:s

     Matilda Suhonen   MC tiedotteet  

kuva: Nordic Focus

Naisten normaalimatkan kilpailu käytiin Saksan Ruhpoldingissa torstaina iltapäivällä. Kilpailun voitti Italian Lisa Vittozzi nolla-ammunnalla. Toinen oli Ranskan Lou Jeanmonnot, joka hänkin selvitti kilpailun puhtaasti jääden voittajasta 39 sekuntia. Maailmancupin johtaja Julia Simon oli yhdellä sakolla kilpailun kolmas. Hän jäi 45 sekuntia kärjen taakse. Suvi Minkkinen saavutti parhaan sijoituksensa maailmancupin normaalimatkalla ollen 32:s.

Minkkinen ampui yhden sakon molemmilta makuupaikoilta. Pystypaikat hän selvitti nollilla. – Varmaan ihan omantasoinen kisa, vaikka hain tänään parempaa ammuntaa. Molempien makuupaikkojen ohilaukaukset olivat tyhmiä virheitä. Vähän olisin voinut tulla tasaisemmalla vauhdinjaolla ja aloittaa napsun rauhallisemmin, Minkkinen tuumasi. Hän jäi voittajasta neljä minuuttia ja 39 sekuntia. – Verrattuna kauden ensimmäiseen normaalimatkaan sain nyt pidettyä ammunta-ajat hyvinä. Melkein puoli minuuttia sain otettua sekunteja ammunta-ajoista Kontiolahden normaalimatkan kilpailuun verraten. En ole pettynyt mutta aina sitä toivoo, että voisi siihen omaan yläkanttiin suorittavaa, Minkkinen summasi suoritusta.

Mari Eder sijoittui viidellä sakkominuutilla kilpailun 53:nneksi. Hän jäi kärjestä kuusi minuuttia ja 7 sekuntia. – Tästä taisi jäädä koko joukkueelle nälkää lauantain viestiin. Passiivinen suoritus, ja huono ensimmäinen pysty vei tuloksenteon mahdollisuuden. Analyysin jälkeen kisa pakettiin ja kohti seuraavaa, Eder tiivisti.

Nastassia Kinnunen oli 72:s ammuttuaan yhteensä viisi sakkoa. – Vaikea sanoa, mistä ohilaukaukset johtuivat. Latu oli yllättävän liukas ja kova, eikä liian raskas mielestäni. Ihan ei ollut minun päiväni tänään mutta katsotaan eteenpäin, Kinnunen kommentoi kilpailun jälkeen. Kilpailu käytiin Ruhpoldingissa suolatulla latupohjalla.

Venla Lehtonen oli kolmella sakolla kilpailun 77:s. Lehtonen selvitti ensimmäiset kaksi paikkaa puhtaasti mutta ampui toiselta makuulta yhden ja viimeisestä pystystä kaksi ohilaukausta. – Päällimmäisenä kisasta pienoinen pettymys. Se lähti ihan hyvin käyntiin kahden ensimmäisen paikan nollilla. Tulos tippui siinä viimeisellä pystypaikalla. Siinä oli jalkojen tärinää ja meni vähän taisteluksi. Hiihtoon olen edelleen pettynyt ja odotan koko ajan vähän enemmän. Eteenpäin taas vaan, Lehtonen totesi positiivisin mielin.

Maailmancupiin paluun tehnyt Erika Jänkä oli 78:s. Jänkä ampui kilpailussa yhteensä neljä sakkoa. – Ammunnallisesti hieman harmittaa makuun ensimmäinen lipsaus ja viimeisen pystyn kakkonen. Lähtökohtiin nähden hiihdollisesti tasapainoinen veto. Aika paljon nämä uudet kuviot ja rutiinit aiheuttivat stressiä ennen kilpailua. Valmistautuminen vaatii aika paljon enemmän huomiota ja on pystyttävä nopeasti muuttamaan omaa suunnitelmaa, jotta pystyy viemään kilpailun tasapainoisesti läpi, Jänkä kertasi kilpailuun valmistautumista. – Tosiaan jostain se on lähdettävä uuteen nousuun, enkä ainakaan helpoimmalla matkalla päässyt tätä uutta tulemista tekemään. Koko lähipiiri vähän kauhunsekaisin tuntein tätä kilpailua jännitti. Mutta nautin siitä, kun pääsen taas kilpailemaan. Mahtava tunnelma ja tänään todellakin nautin siitä. Olen onnellinen, että pystyn taas olemaan mukana ampumahiihtoperheessä, Jänkä lisäsi.

Ampumahiihdon maailmacupissa on huomenna perjantaina vuorossa miesten viesti.

Tulokset

Lisätiedot:

Tiedottaja Matilda Suhonen 040 4889128