Suomi miesten viestin kahdeksas Ruhpoldingissa

     Matilda Suhonen   MC tiedotteet  

kuva: Nordic Focus

Ampumahiihdon maailmancup jatkui perjantaina iltapäivällä miesten viestillä. Viestin voittoon hiihti Norja joukkueella Sturla Holm Laegreid, Tarjei Boe, Vetle Sjaastad Christiansen ja Johannes Thingnes Boe. Toinen oli Saksa jääden 20 sekuntia voittajajoukkueesta. Ranska oli maalissa kolmantena 55 sekuntia Norjan jälkeen. Suomen joukkue sijoittui kahdeksanneksi.

Tuomas Harjula aloitti Suomen viestin vahvasti tuoden joukkueen ensimmäiseen vaihtoon kolmantena. Harjula ampui ensimmäisen makuupaikan puhtaasti ja käytti pystypaikalla yhden varapatruunan. – Tosi hyvä kisa taas yhden huonon kisan jälkeen. Todella tyytyväinen voi olla tämän päivän suoritukseen, kun hiihto kulki hyvin. Ammuntakin meni tosi hyvin, vaikka yhden varan jouduinkin käyttämään. Sen verran nopea olin penkalla, ettei se haitannut menoa, Harjula kommentoi. Hän toi Suomen vaihtoon vain 10 sekuntia kärjen jälkeen. – Vähän toki mietityttää mistä johtuu tämmöinen vaihtelu mutta mukava sinänsä, että silloin kun kulkee pystyy menestymäänkin. Parempi näin, kun että olisi vain niitä huonoja päiviä, Harjula pohti onnistuneen suorituksen jälkeen.

Olli Hiidensalo nosti Suomen sijoitusta toisella osuudella. Hiidensalo ampui molemmat paikat puhtaasti ja toi Suomen toisena vaihtoon. Vaihdossa eroa kärkeen oli 13 sekuntia. – Oli kyllä hieno päästä lähtemään noin hyvältä paikalta. Tarkkailin siinä muiden hiihtovauhtia kaksi ensimmäistä kierrosta ja sain taulut alas hyvällä rytmillä. Kun huomasin olevani edelleen toisena viimeisen ammunnan jälkeen, pystyin luukuttamaan täysiä viimeisen kierroksen. Mies, suksi ja ammunta olivat kunnossa tänään. Oli varmasti yksi parhaista ampumahiihtosuorituksista itseltäni tuohon paikkaan, Hiidensalo tiivisti tyytyväisenä. – Joukkueena se todella hyvä suoritus oli taas lähellä. Pikkusen se karkasi ihan lopussa mutta kyllä kahdeksaskin sija on meiltä hyvä suoritus. Hieno nähdä, että meillä on mahdollisuuksia taistella sijoituksista ihan keulan tuntumassa, Hiidensalo lisäsi.

Jaakko Ranta jatkoi joukkueen vahvaa kulkua kolmososuudella ja selvitti molemmat ammunnat puhtaasti. – Olihan rallia meillä tänään. Aivan huikea kisa joukkueena ja myös itseltä tosi hyvä onnistuminen. Oli hieno paikka lähteä toisena matkaan, mutta toisaalta toi vähän jännitystä kolmososuudelle. Penkallakin kulki hyvin ja oli oman osuuden nopein ammunta ja lippaalta nollat. Otollekin annettiin vähän painetta viimeiselle osuudelle, kun pääsi lähtemään keulan tuntumasta, Ranta tuumasi. Ranta lähetti ankkurin matkaan neljänneltä sijalta reilun minuutin kärjen perään.

Otto Invenius ankkuroi Suomen joukkueen maaliin kahdeksantena. Hän joutui sakkokierrokselle ensimmäisen makuupaikan jälkeen ja selvitti pystypaikan kahdella varapatruunalla. – Kisahan oli aivan mahtava kokemus. Pojat antoivat niin hyvän lähtöpaikan, ettei tuommoista ole ennen ollutkaan. Innokkaana lähdin ladulle ja hyvin kulki hiihto tänään. Harmittaa viimeinen laukaus makuulta, kun siihen vähän tuhrasin oman suoritukseni. Kaikki muu sujui tänään hyvin ja pitää kyllä nostaa hattua pojille, miten hyvin vetivät, Invenius kehui joukkuetta.

Naisten viesti käydään Ruhpoldingissa huomenna lauantaina.

Tulokset

Lisätiedot:

Tiedottaja Matilda Suhonen 040 4889128