Suomen naiset kymmenenneksi maailmancupin viestissä

     Matilda Suhonen   MC tiedotteet  

kuva: Nordic Focus

Naisten viesti oli vuorossa lauantaina ampumahiihdon maailmancupissa. Viestin voitti Norja joukkueella Karoline Offigstad Knotten, Ragnhild Femsteinevik, Marte Olsbu Roiseland sekä Ingrid Landmark Tandrevold. Toiseksi sijoittunut Saksa jäi voittajajoukkueesta 15 sekuntia. Italia oli kolmas 33 sekuntia kärjestä jääneenä. Suomi oli naisten viestin kymmenes.

Suvi Minkkinen aloitti viestin. Hän käytti molemmissa ammunnoissa kaksi varapatruunaa. – Ei ollut ehkä mun päivä tänään penkalla. En tiedä oliko jännitystä, vai minkä takia se noin meni. Pystypaikalla oli todella nopea sarja, sillä kahdella varalla se oli vain 32 sekuntia. Penkalla oli ihan hyökkäävää meininkiä, mutta se ei tänään omalle kohdalle suonut huippusuoritusta. Hiihto oli kuitenkin ihan pirteää, Minkkinen kertasi suoritusta. Toiselle osuudelle Suomi vaihtoi seitsemäntenä 49 sekuntia kärkijoukkueen jälkeen. – Keskinkertaisella suorituksella pystyin kuitenkin tuomaan joukkueen noista asetelmista vaihtoon. Kokonaisuutena täytyy sanoa, että on joukkueena iso tasonnosto aiempaan. Viime vuonna hakemalla haimme sijoitusta kymppisakkiin, ja tänään se tulee tuommoisella suorituksella, missä on vielä paljon parannettavaa, Minkkinen huomioi.

Mari Eder teki toisella osuudella nousujohteisen hiihdon. Eder käytti molemmilla paikoilla yhden varapatruunan ja toi Suomen kolmanteen vaihtoon kuudentena. Viimeisellä hiihtokierroksella hän kellotti osuuden nopeimman hiihtoajan. Vaihdossa eroa kärkeen oli minuutti ja 10 sekuntia. – Ehdottomasti omalta kohdaltani oli tärkeä singaali, että tuli se viimeinen kierros hyvin ja sain hyvän palautteen. Siitäkin huolimatta, että olosuhteet olivat vähän jäiset ja sen puolesta haastavat. Myös ammunnallisesti oli parempaa tekemistä. Varsinkin pystypaikalla oli tahtoa mennä päättäväisesti ja aggressiivisesti siihen tekemiseen kiinni. Oma osuus oli hyvä ja ehjä. Hyvillä mielin kohti huomista, vaikka kova viikko on jo takana, Eder kommentoi ja viittasi huomiseen yhteislähtöön.

Nastassia Kinnunen piti kolmososuudella eron keulaan samana. Hän käytti kaksi varapatruunaa makuuammunnassa mutta onnistui pystyammunnassa. Kinnunen selvitti viimeisen paikan puhtaasti ja Suomi vaihtoi ankkuriosuudelle seitsemäntenä. – Hyvä ja nopea kisa sekä hyvät sukset. Yritin olla rohkea ja minun on myös myönnettävä, että tänään kroppa ja hengitys toimivat erittäin hyvin. Selkäongelmani toisinaan rajoittavat vaihtoehtojani, mutta onneksi Kono on meidän kanssa, Kinnunen kiitteli joukkueen fysioterapeuttia Vesa Kontturia.

Erika Jänkä käytti makuulla yhden ja pystyssä kolme varapatruunaa. – Penkalla pitää pystyä parempaan. Makuu oli vielä siedettävä mutta pystyllä ei saisi laittaa itseään selkä-seinää vasten asetelmaan. Päinvastoin penkalla pitäisi ottaa niitä sekunteja pois, mitä suksella tulee, Jänkä tuumasi. Hän ankkuroi Suomen joukkueen maaliin kymmenentenä. Maalissa eroa voittajajoukkueeseen oli tasan kolme minuuttia. – Kun se seitsemäs sija on otettu niin ei enää tuo 10. sija lämmitä, vaikka vielä viime vuonna tilanne olisi ollut aivan toinen. Seuraavaa kohti, Jänkä summasi.

Huomenna sunnuntaina Ruhpoldingissa kilpaillaan miesten ja naisten yhteislähtö. Suomalaisista mukana ovat Olli Hiidensalo ja Mari Eder.

Tulokset

Lisätiedot:

Tiedottaja Matilda Suhonen 040 4889128