Mari Eder parhaana suomalaisena 15:s Ruhpoldingissa

     Matilda Suhonen   MC tiedotteet  

kuva: Nordic Focus

Ampumahiihdon maailmancupin ohjelmassa oli sunnuntaina miesten ja naisten yhteislähdöt. Miesten yhteislähdön ensimmäiset neljä sijaa menivät Norjaan. Kilpailun voitti Johannes Thingnes Boe, toinen oli Vetle Sjaastad Christiansen ja kolmas Sturla Holm Laegreid. Olli Hiidensalo oli yhteislähdön 28:s.

Hiidensalo ampui kilpailussa yhteensä neljä sakkoa. Makuupaikat hän selvitti yhdellä sakkokierroksella mutta pystypaikoilta meni yhteensä kolme laukausta ohi. – Oli kyllä tosi rankka kisa tänään. Kuudes startti kymmeneen päivään, ja näköjään tämä kuudes oli liikaa. Eväät oli syöty, eikä tänään riittänyt potkua yhtään. En tiedä oliko suksikaan paras mahdollinen, mutta vaikka olisi ollutkin niin en usko, että olisin sillä paremmin pystynyt hiihtämään. Ampuminenkin oli haastavaa viimeisellä paikalla, kun oli sen verran fyysistä kuormaa, Hiidensalo kertasi kilpailua. Hän jäi maalissa voittajasta kolme minuuttia ja 20 sekuntia. – Nyt koitetaan huilata pari päivää ja lähdetään uudella innolla Antholz-Anterselvan kisoihin, Hiidensalo suunnitteli.

Naisten kilpailussa mukana kaksi suomalaista

Naisten yhteislähdön voittoon hiihti yhteensä kolme sakkoa ampunut Ranskan Julia Simon. Italian Lisa Vittozzi oli yhdellä sakolla toinen ja Ranskan Anais Chevalier-Bouchet kolmas. Mari Eder oli parhaana suomalaisena naisten kilpailun 15:s.

Eder ampui jokaiselta paikalta yhden ohilaukauksen. Maalissa eroa voittajaan oli kertynyt minuutti ja 32 sekuntia. Hiihtoajoissa Eder oli kilpailun seitsemänneksi nopein. – Taas askel eteenpäin hiihdon kanssa. Se oli hyvää ja jaksavaa hiihtämistä. Koko ajan mennään eteenpäin ja rakennetaan laadukasta lajisuoritusta. Tänään viimeinen pystypaikka oli semmoista määrätietoista tekemistä. Makuulla en ihan päässyt niihin aikatavoitteisiin, mutta myös keli oli tänään haastava. Päättäväinen suoritus ja hyvä ehjä viidestoista sija. Siinä oli ennen kaikkea yritystä tehdä hyvää ja laadukasta suoritusta. Oli sitä kaivattua puskemista ja aggressiivisuutta, Eder kommentoi kilpailun jälkeen.

Suvi Minkkinen nousi yhteislähtöön mukaan varapaikalta. Hän oli maalissa 29:s. Minkkinen ampui molemmilta makuupaikoilta kaksi ohilaukausta mutta selvitti pystypaikat nollilla. – Oli aika raskas kisa tänään. Vielä kun se alkaa noin, että alkuun ampuu kaksi sakkoa ja jää kaikista letkoista. Jokaisella osa-alueella alkaa näkyä, että kroppa on väsynyt. Tein ensimmäisellä makuupaikalla liikaa siirtoja tuulen vuoksi mutta toisella makuupaikalla kasa vain levisi hermoston väsymyksen vuoksi, Minkkinen tuumasi. – Kiva oli kuitenkin päästä mukaan massalähtöön. Yksin olin penkalla pystypaikoilla ja koko yleisö hurrasi nolla-ammuntoja. Siisti kokemus sekin, vaikkei enää hyvistä sijoista taisteltukaan. Tästä on tärkeä saada huilia niin fyysisesti, ammunnallisesti kuin henkisestikin, jotta seuraavassa pikakisassa ollaan taas iskussa Minkkinen sanoi viitaten maailmancupin seuraavaan osakilpailuun.

Ampumahiihdon maailmancup jatkuu ensi viikolla Italian Antholz-Anterselvassa.

Tulokset

Lisätiedot: 

Tiedottaja Matilda Suhonen 040 4889128