Tero Seppälä miesten pikakisan 23:s Italiassa

     Matilda Suhonen   MC tiedotteet  

kuva: Nordic Focus

Ampumahiihdon maailmancupissa Italian Antholz-Anterselvassa oli perjantaina vuorossa miesten pikakisa. Kilpailun voitto meni odotetusti Norjaan. Johannes Thingnes Boe voitti puolen minuutin erolla toiseksi tulleen Ruotsin Martin Ponsiluoman. Molemmat ampuivat kilpailussa yhden sakon. Kolmas oli Norjan Sturla Holm Laegreid nolla-ammunnalla. Tero Seppälä oli parhaana suomalaisena pikakisan 23:s.

Kaikki suomalaiset takaa-ajoon

Tero Seppälä ampui makuupaikalta yhden ohilaukauksen mutta selvitti pystypaikan puhtaasti. Maalissa eroa voittajaan oli minuutti ja 51 sekuntia. – Kyllähän se oli aika rankkaa. Sitä aina toivoo sairastelun jälkeen, että olisi päässyt hyvään vireeseen. Vielä ei ollut hiihto mitään lentoa mutta onneksi ammunta toimi ihan hyvin. Sain kohtuullisen sijoituksen ja kohtuullisen lähtöpaikan huomiseen takaa-ajoon. Jatketaan tästä kisa kisalta ja parannetaan kokonaisuutta, Seppälä kommentoi maailmancupiin paluutaan.

Olli Hiidensalo oli kilpailun 26:s. Hän ampui makuupaikalta nollat ja kiersi sakkokierroksen pystypaikan jälkeen kerran. – Ruhpoldingin jälkeen on ollut vähän palautumisongelmia, ja siihen peilaten odotin huonompaa hiihtoa. Rauhassa lähdin liikkeelle, että jaksaisi vielä viimeisellä kierroksella. Kokonaisuutena ok suoritus, Hiidensalo tiivisti. Hän starttaa huomiseen takaa-ajoon minuutin ja 54 sekuntia kärjen perään.

Tuomas Harjula saavutti parhaan maailmancupin pikakisan sijoituksensa ollen maalissa 32:s. Hän ampui makuun puhtaasti mutta pystyn viimeinen laukaisu meni ohi. – Tosi hyvä sijoitus pikakisasta ja ehjä kokonaissuoritus. Hyvä ammunta, vaikka vähän ehkä turha virhe se viimeinen laukaisu. Pikkusen ehkä liian kovaa vedin toisen kierroksen ladulla ja tummuin viimeisen kierroksen viimeisellä kilometrillä. Sinnittelin maaliin ja sijoitus oli hyvä, kun muuten olin pystynyt pitämään vauhtia. Hyvistä asetelmista pääsee huomiseen takaa-ajoon, Harjula kommentoi. Hän starttaa takaa-ajoon kaksi minuuttia ja 9 sekuntia kärjen perään.

Heikki Laitinen teki toisena suomalaisena uransa parhaan esiintymisen maailmancupin pikakisassa. Laitinen ampui molemmilta paikoilta yhden ohilaukauksen ja sijoittui maalissa 49:nneksi. Hän jäi kärjestä kaksi minuuttia ja 36 sekuntia. – Ihan tasapainoinen ja hyvä kisa tänään. Mukava lähteä huomiseen takaa-ajoon. Onneksi selkävaivat, jotka ovat vaivanneet viimeisen viikon ajan, saatiin kisaan kuntoon. Selkä antoi hiihtää kisan loppuun asti hyvin, Laitinen kommentoi tyytyväisenä.

Jaakko Ranta oli yhdellä sakolla kilpailun 50:s. Ranta jäi kärjestä kaksi minuuttia ja 37 sekuntia. – Oli ehjä kokonaisuus ja sen turvin hyvä paikka takaa-ajoon. Pistesijat ovat siinä 12 sekunnin päässä. Tänäänkin pisteet olisi ollut otettavissa, jos makuun virhe olisi jäänyt pois. Tyytyväinen olen kuitenkin päivän ehjään kokonaisuussuoritukseen, josta on hyvä lähteä huomiseen takaa-ajoon. Koko tiimillä oli hyvä päivä, mikä lupaa hyvää sunnuntain viestiin, Ranta tuumasi.

Tulokset

Lisätiedot:

Tiedottaja Matilda Suhonen 040 4889128