Mari Eder parhaana suomalaisena naisten takaa-ajon 31:s

     Matilda Suhonen   MC tiedotteet  

kuva: Nordic Focus

Ampumahiihdon maailmancupin lauantain ohjelmassa olivat naisten ja miesten takaa-ajot. Naisten takaa-ajon voitti Saksan Denise Herrmann-Wick kahdella ohilaukauksella. Italian Lisa Vittozzi selvitti kilpailun puhtaasti ja nousi takaa-ajossa toiseksi. Vittozzi jäi voittajasta 11 sekuntia. Kolmanneksi hiihti kaksi sakkoa ampunut Ruotsin Elvira Öberg jääden kärjestä 17 sekuntia. Mari Eder oli parhaana suomalaisena 31:s.

Eder ampui kilpailussa yhteensä kuusi ohilaukausta. Makuupaikoilta kertyi kolme sakkoa ja ensimmäiseltä pystypaikalta toiset kolme. Viimeisen pystypaikan hän ampui puhtaasti. – Viimeisen pystypaikan nolla ja viimeinen kierros olivat hyviä tämän päivän kisassa. Muuta hyvää ei päivässä sitten ollutkaan. Makuulla tipuin tuulesta ja tein tuulenluvun kanssa vierheitä. Ensimmäinen pystyammunta vain oli tajuttoman huonoa suorittamista. Hiihto on kulkenut ihan kohtuullisen tasaisesti ja tänään se viimeinen kierros tuli hyvin, Eder kommentoi. Maalissa eroa voittajaan oli kolme minuuttia ja 4 sekuntia. – Katseet kohti huomista. Kaikilla on vähän kuormaa kehossa ja haastavat ammuntaolosuhteet. Meillä on viestissä hyvä iskun paikka ja lähdetään tekemään hyvää suoritusta, hän sanoi positiivisena.

Suvi Minkkinen oli takaa-ajon 43:s. Hän selvitti ensimmäisen makuupaikan puhtaasti, mutta ampui sen jälkeen kilpailussa yhteensä viisi sakkoa. Minkkinen jäi kärjestä neljä minuuttia ja 23 sekuntia. – Se oli nyt tämän kauden ensimmäinen kisa, kun ei tullut pisteitä. Toki harmittaa, että pisteputki katkesi mutta enemmän tulos kertoo väsymyksen tasosta. Tuntui, että kisa lähti ihan hyvin liikkeelle mutta ensimmäisellä pystypaikalla fokus vähän hajosi. Sen verran on kuormaa, että on vaikea pitää kokonaissuoritus kasassa. Jokaisen kisan yhtä yhteislähtöä lukuun ottamatta olen päässyt tällä kaudella kilpailemaan, ja se alkaa tuntua kropassa. Huominen viesti on lyhyt ja nopea rykäisy ja uskon, että sen vielä jaksan. Sen jälkeen odotan, että pääsen palautumaan kunnolla fyysisesti ja psyykkisesti, Minkkinen suunnitteli.

Nastassia Kinnunnen teki takaa-ajossa neljä sijaa nousua ja oli maalissa 46:s. Hän jäi voittajasta neljä minuuttia ja 45 sekuntia. Kinnunen ampui kilpailussa yhteensä kolme sakkoa. Ensimmäisen ja viimeisen ammunnan hän selvitti puhtaasti. – Tunne oli paljon parempi tänään ja akklimatisaatio on ohitse. Kolme laukausta ohi, mutta olen tyytyväinen työhöni ampumaradalla, Kinnunen kommentoi suoritusta.

Erika Jänkä jätti kilpailun kesken kahden ammunnan jälkeen. Hän teki päätöksen huomista viestiä ajatellen ollakseen iskukykyisenä viestijoukkueessa.

Miesten takaa-ajo käytiin Italian Antholz-Anterselvassa naisten kilpailun jälkeen.

Tulokset

Lisätiedot:

Tiedottaja Matilda Suhonen 040 4889128