Olli Hiidensalo nousi parhaaksi suomalaiseksi miesten takaa-ajossa

Matilda Suhonen   MC tiedotteet

kuva: Nordic Focus

Miesten pikakilpailu käytiin Italian Antholz-Anterselvassa naisten takaa-ajon jälkeen. Miesten kilpailun ylivoimainen voittaja oli Norjan Johannes Thingnes Boe kahdesta sakosta huolimatta. Sturla Holm Laegreid oli toinen. Hän jäi voittajasta 40 sekuntia ammuttuaan kaikki paikat puhtaasti. Ruotsin Martin Ponsiluoma oli maalissa kolmantena reilun minuutin voittajan jälkeen. Hän selvitti kilpailun kahdella sakolla. Olli Hiidensalo teki takaa-ajossa seitsemän sijaa nousua ja oli maalissa 19:s.

Hiidensalo ampui kilpailussa yhteensä kaksi sakkoa ja jäi maalissa voittajasta kolme minuuttia ja 15 sekuntia. – Hiihto oli parempaa kuin eilen ja ammuntakin sujui mukavasti. Vähän joutui hiihdossa passailemaan, ettei olisi aivan puhki ammunnassa. Mielestäni vauhdinjako toimi hyvin, kun viimeisellä kierroksella oli voimia taistella hyvistä sijoituksista, Hiidensalo kommentoi tyytyväisenä.

Tero Seppälä oli kilpailun 36:s ammuttuaan yhteensä kuusi ohilaukausta. Hän jäi voittajasta neljä minuuttia ja 21 sekuntia. – Eihän se hyvä kisa ollut, kun sijoituksia tippui mutta oli siinä hyviäkin asioita. Hiihto oli paljon parempaa ja lähempänä normaalia Teroa. Penkalla kolisi vähän jokaisessa ammunnassa. Pystyssä oli pitänyt saada tauluja paremmin alas. Vähän vaikeutti se, kun tulin joka kerta penkan loppupäähän ampumaan enkä saanut vedettyä happea ennen ammuntaa. Tekeminen ei penkalla ollut tänään täydellistä vaan omaa hutilointia. Mennään huomiseen pikakisan ammunnalla ja tämän päivän hiihdolla niin kyllä siitä hyvä tulee, Seppälä suunnitteli huomista viestiä.

Tuomas Harjula ampui makuupaikat puhtaasti ja selvitti molemmat pystypaikat yhdellä ohilaukauksella. Hän oli maalissa 45:s viisi minuuttia ja 9 sekuntia kärjen jälkeen. – Hyvä ammunta tänään mutta hiihto oli taas uskomattoman vaisua. Enkä taaskaan tiedä miksi. Huomiseen viestiin täytyy koittaa palautua, Harjula pohti takaa-ajon jälkeen.

Heikki Laitinen nousi takaa-ajossa yhden sijan ollen maalissa 48:s. Hän oli kolmen ammunnan jälkeen vielä kiinni pistesijoissa mutta viimeiseltä pystypaikalta meni kolme laukausta ohi. Yhteensä Laitinen ampui takaa-ajossa neljä sakkoa ja jäi voittajasta viisi minuuttia ja 40 sekuntia. – Viimeistä ammuntaa lukuun ottamatta hyvä ja tasainen veto, Laitinen summasi suorituksen.

Jaakko Ranta liputettiin kilpailusta viimeisen ammunnan jälkeen. Hän ampui kilpailussa kuusi sakkoa. – Tänään vire oli hyvä mutta kilpailu kaatui makuuammuntaan. Kaikki neljä, mitkä menivät makuupaikoilla ohi, menivät samasta paikasta ohi oman virheen seurauksena. Päivin positiivisin juttu suorituksessa oli ensimmäisen pystypaikan nopeat nollat. Kaikki eväät oli tehdä hyvää tulosta mutta harmilliset virheet pudottivat kauas kärjestä, Ranta kommentoi.

Ampumahiihdon maailmancupin ohjelmassa on huomenna sunnuntaina naisten ja miesten viestit.