Suomen joukkue yhdeksäs miesten viestissä

    Matilda Suhonen   MC tiedotteet  

kuva: Nordic Focus

Miesten viesti käytiin Italian Antholz-Anterselvassa naisten viestin jälkeen. Miesten viestin voitti Norja joukkueella Sturla Holm Laegreid, Tarjei Boe, Johannes Thingnes Boe sekä Vetle Sjaastad Christiansen. Ranska oli maalissa toisena 59 sekuntia voittajan jälkeen. Saksa oli kolmas kaksi minuuttia ja 17 sekuntia voittajasta. Suomi oli miesten viestin yhdeksäs.

Tuomas Harjula aloitti Suomen viestin vahvasti. Hän ampui nollat molemmilta paikoilta ja toi Suomen vaihtoon kuudentena vain 19 sekuntia kärjen jälkeen. Harjula oli ammunta-ajoissa osuutensa nopein. – Tänään selkeästi parempi kisa kuin eilen. Eniten tietysti lämmittää tosi hyvä ammunta. Hiihtokin oli ihan hyvää, vaikkei ihan sitä parasta, mihin pystyn. Oma veto oli tänään kuitenkin ihan tasapainoinen ja hyvä, Harjula kommentoi avausosuuden jälkeen.

Jaakko Ranta selvisi makuupaikalta yhdellä varapatruunalla mutta joutui pystyammunnan jälkeen sakkokierrokselle. – Tosi hyvä päivä oli ladulla tänään. Makuuammunta kulki hyvin ja siinä nousin neljänneksi. Pystypaikka oli kulminaatiopiste, eikä se sujunut tavoitteen mukaan, Ranta kommentoi. Toisessa vaihdossa Suomi oli 11:s. Eroa kärkeen oli minuutti ja 36 sekuntia. – Joka tapauksessa hyvä kenraali kohti MM-kisoja. Kaikki näyttää olevan kohdillaan, kunhan saadaan vielä viimeinen varmuus ammuntapenkalle. Tämä jättää sopivasti nälkää kohti kauden päätavoitetta, Ranta summasi kokonaisuutta.

Tero Seppälä jatkoi viestiä kolmannella osuudella ja kävi sakkokierroksella makuupaikan jälkeen kahdesti. Pystyammunnan Seppälä selvitti yhdellä varapatruunalla. – Huono päivä omalta osaltani tänään. En tiedä mikä siinä makuulla oli ongelmana. Keli oli tyyni kuten kohistuksessakin, enkä tullut siihen liian kovasta hiihtovauhdistakaan. Se oli tänään huonoa tuuria mutta unohdetaan se ja ruvetaan keskittymään MM-kisoihin, Seppälä totesi. Hän toi Suomen vaihtoon 12:tena, kolme minuuttia ja 45 sekuntia kärjen jälkeen. Hiihtoajoissa Seppälä oli osuutensa kuudenneksi nopein.

Olli Hiidensalo nosti Suomen ankkuriosuudella yhdeksänneksi. Hän selvitti molemmat paikat nopealla ammunnalla puhtaasti. Maalissa eroa Norjaan oli neljä minuuttia ja 3 sekuntia.  – Joukkueena ammunnassa pientä alisuoriutumista mutta kohtalainen sijoitus silti. Itselle hyvä lopetus rankkaan kilpailurupeamaan, kun lippaalta molemmat paikat ja 3. nopein osuusaika, Hiidensalo sanoi tyytyväisenä.

Ampumahiihdon MM-kilpailut käydään Saksan Oberhofissa 8.-19.2.2023

Tulokset

Lisätiedot:

Tiedottaja Matilda Suhonen 040 4889128