Suomi 11:s ampumahiihdon maailmancupin naisten viestissä

     Matilda Suhonen   MC tiedotteet  

kuva: Nordic Focus

Naisten ja miesten viestit olivat ohjelmassa sunnuntaina ampumahiihdon maailmancupissa Italian Anhtolz-Anterselvassa. Naisten viestin voitti Ranska joukkueella Lou Jeanmonnot, Anais Chevalier-Bouchet, Chloe Chevalier ja Julia Simon. Ruotsi jäi voittajajoukkueesta 45 sekuntia sijoittuen toiseksi. Kolmas oli Saksa minuutin ja 16 sekuntia voittajasta jääneenä. Suomen joukkue oli naisten viestin 11:s.

Suvi Minkkinen aloitti Suomen viestin. Hän käytti makuupaikalla yhden ja pystyssä kolme varapatruunaa. – Aika huono maku jäi tämän päivän kisasta. Viesti lähti ihan hyvin ja oli varmaan viikon pirteintä hiihtoa. Toisella hiihtokierroksella sormet jäätyivät ihan täysin, eikä niissä ollut tuntoa pystyammunnassa. Jokaiseen varapatruunaan jouduin purkamaan asennon kokonaan. En tuntenut liipaisinta, mikä teki ammunnasta haasteellista. Korkealla näin on käynyt kerran aiemminkin, vaikkei keli ole kovin kylmä. En tiedä, johtuuko se heikosta ääreisverenkierrosta, kun verenkierto keskittyy isompiin lihaksiin, Minkkinen pohti kilpailun jälkeen. Suomi vaihtoi toiselle osuudelle yhdeksäntenä minuutin ja 5 sekuntia kärjen jälkeen.

Mari Eder käytti osuudellaan yhteensä viisi varapatruunaa. Hän ampui pystystä kolme ja makuulta kaksi ohilaukausta. Suomi vaihtoi kolmannelle osuudelle kaksi minuuttia ja 2 sekuntia kärjestä. Hiihtoajoissa Eder oli osuutensa viidenneksi nopein. – Hankala on yhteenvetoa tehdä. Antholz on ollut minulle ammunnallisesti yksi vaikeimmista maailmanacupin paikoista ja sellaisena se myöskin säilyy. Pikakisassa oli ammunnallisesti hyvää tekemistä, mutta sen jälkeen olen ollut enempi vaikeuksissa. En päässyt omassa tekemisessä sille tasolle, mitä onnistuminen olisi vaatinut. Tänään emme joukkueena yltäneet siihen, mikä olisi ollut mahdollista. Nyt sitten kotiin ja palautuminen käyntiin, minkä jälkeen alkaa viimeinen harjoitusjakso kohti MM-kisoja, Eder avasi tulevia viikkoja.

Nastassia Kinnunen ampui kolmososuudella makuupaikan puhtaasti mutta joutui sakkokierrokselle pystyammunnan jälkeen. – Väsymys on kertynyt ja keskittyminen on erittäin vaikeaa. Vanhoja virheitäni toistin täällä, Kinnunen kommentoi suoritusta. Suomi vaihtoi ankkuriosuudelle kolme minuuttia ja 27 sekuntia kärjen jälkeen.

Erika Jänkä ankkuroi Suomen maaliin 11:tenä. Suomen joukkue jäi voittajasta viisi minuuttia ja 12 sekuntia. Jänkä selvisi molemmista ammunnoista yhdellä varapatruunalla. – Tänään olin vähän selkä seinää vasten ammunnoissa. Niistä oli pakko yrittää selviytyä mahdollisimman hyvin ja onneksi ne kairasin 1+1 varoilla. Tiesin Ranskan hengittävän niskaan, eikä ollut varaa virheisiin. Eilisen keskeyttämisen jälkeen pystyin nousemaan henkisen paineen yli ja tein sen, mikä oli tehtävissä. Se oli taisteluvoitto. Tämä jättää nälkää kohti MM-kisoja, Jänkä summasi joukkueen tulosta.

Miesten viesti käytiin Italian Antholz-Anterselvassa naisten viestin jälkeen.

Tulokset

Lisätiedot: 

Tiedottaja Matilda Suhonen 040 4889128