Kontiolahden lukio tarjoaa mahdollisuuden lukio-opintojen suorittamiseen ensilumenleirin aikana

    Lauri Elo   Uutiset  

Kontiolahden lukio tarjoaa mahdollisuuden lukio-opintojen suorittamiseen ns. Ensilumenleirin aikana. Ensilumenleiri on suunniteltu toteutettavaksi lukion 2. jakson ajalle (2.10. – 28.11.2023).

Jakson aikana leirillä oleva lukio-opintoja tai ammatillista tutkintoa suorittava voi suorittaa Kontiolahden lukiossa lukio-opintojaksoja. Lukion kurssitarjotin varmistuu vasta alkuun 2023 alkuun mennessä. Pääsääntöisesti jakson tarjottimessa on lukiota aloittavilla äidinkielen, englannin, ruotsin ja pitkän matematiikan sekä reaaliaineiden opintoja. Toisen vuosikurssin opiskelijoilla opetustarjonta on samoin valintojen suhteen kattavaa, koska rinnakkain opetusta on tarjolla pääasiassa kolmessa opetusryhmässä, joiden opintojaksojen tarjontaa on varioitu.

Kontiolahden lukion opetus on järjestetty klo 8.55 – 15.00 välille. Jokaisena päivänä tarjottimessa on neljä 75 minuutin opetusjaksoa. Keskiviikon ja perjantain viimeiset opetusjaksot ovat musiikin, kuvataiteen ja liikunnan opetusta.

Urheilijoiden kurssisuunnitelma on rakennettu niin, että maanantai-, keskiviikko- ja perjantaiaamuisin lukio-opiskelu alkaa vasta klo 10.25, jolloin aamuihin on voitu suunnitella harjoituksia.

Ohjeena pidetään, että Kontiolahden lukiossa opiskelijat ensilumenleiriläiset valitsisivat lukion 2. jakson aikana opintoja vähintään 3 opintojaksoa/kurssia (6 op). Tämän lisäksi urheiluvalmennuksesta on myönnettävissä yksi opintojakso (2 op). Ammatillista tutkintoa suorittava voi jakson aikana opiskella lukiossa ns. yhteisiä aineita, jotka voidaan lukea hyväksi ammatilliseen tutkintoon.

Kontiolahden lukio/kunta perii lukiossa opiskelevalta toisen oppilaitoksen opiskelijalta kouluruokailun kustannukset, jotka ovat n. 140 euroa/jakso.

Lisätiedot paketista: https://www.kontiolahti.fi/-/ampuma-tai-maastohiihtoa-tavoitteellisesti-treenaava-lukiolainen-