Suomi sekaviestin 11:s ampumahiihdon MM-kilpailuissa

     Matilda Suhonen   MC tiedotteet  

kuva: Nordic Focus

Ampumahiihdon MM-kilpailut alkoivat Saksan Oberhofissa sekaviestillä. Viestin voittoon hiihti Norja joukkueella Ingrid Landmark Tandrevold, Marte Olsbu Roeiseland, Sturla Holm Laegreid ja Johannes Thingnes Boe. Toiseksi sijoittui Italia 11 sekuntia voittajajoukkueesta jääneenä. Ranska oli sekaviestin kolmas. Suomi sijoittui 11:nneksi joukkueella Suvi Minkkinen, Mari Eder, Tuomas Harjula ja Olli Hiidensalo

Suvi Minkkinen avasi viestin. Hän käytti makuuammunnassa yhden varapatruunan mutta ampui pystypaikan puhtaasti. Minkkinen toi Suomen joukkueen ensimmäiseen vaihtoon 16:ntena minuutin ja 7 sekuntia kärjen jälkeen. – Kohtuu kovatasoinen avausosuus mutta ihan semmoinen omantasoinen suoritus. Suuri ero keulaan vähän jätti kysymysmerkin, vaikka vertailu käykin maailmancupin keulaan. Hyvä kuitenkin nähdä, että ammunta on samalla tasolla kuin valmistavalla jaksolla. Viestissä on vaikea tehdä omaa vauhdinjakoa, ja hiihtoajoissa jälkimmäiset kierrokset olivat hitaampia ensimmäiseen verrattuna. Pikakisassa toivon pitäväni eroa keulaan pienempänä paremmalla vauhdinjaolla, Minkkinen kommentoi.

Mari Eder nosti joukkueen sijoitusta toisella osuudella, vaikka ero keulaan hieman kasvoi. Eder käytti molemmissa ammunnoissa kaksi varapatruunaa. – Makuuammunta oli hyvä sarja, mutta niukasti meni kaksi alhaalta ohi. Se olisi ollut tärkeä onnistuminen, että olisin päässyt isoon letkaan mukaan. Jouduin vähän takaa-ajajan rooliin makuuammunnan jälkeen. Vähän jäi petrattavaa sekä ammunnallisesti että fyysisesti. Hiihto oli kaksi kierrosta hyvää ja viimeisen kierroksen loppu oli heikompi. Katsotaan, miten saadaan paketti kasaan perjantaille. Paremmin pitää pystyä suoriutumaan sekä hiihdossa että ammunnassa, jos aikoo tulosta tehdä ja se on tavoitteena, Eder sanoi. Suomi vaihtoi kolmannelle osuudelle 12:ntena minuutin ja 49 sekuntia kärjen jälkeen.

Kolmannella osuudella Tuomas Harjula ampui makuupaikan puhtaasti ja käytti pystyssä vain yhden varapatruunan. – Hyvä tasapainoinen kisa. Ammunta oli tosi hyvä ja nopea. Vähän turhan paljon tuli eroa keulaan hiihto-osuuksilla, vaikka hiihto tuntui ihan hyvälle. Kokonaisuutena voin olla ihan tyytyväinen MM-kisojen avaukseen, Harjula tuumasi. Suomi vaihtoi ankkuriosuudelle 11:ntena minuutin ja 55 sekuntia kärjestä.

Olli Hiidensalo ankkuroi Suomen joukkueen maaliin 11:ntena. Hiidensalo käytti makuupaikalla kaksi varapatruunaa ja ampui pystypaikan puhtaasti nopealla 24 sekunnin ammunnalla. – Aika tasapaksu veto. Ammunnallisesti ihan kohtuullinen suoritus kahdella varalla. Makuulla keli vähän tyyntyi, mihin olisi pitänyt reagoida. Pystyammunta oli hyvä, Hiidensalo kommentoi ankkuriosuuttaan. Maalissa joukkueen ero voittajaan oli kaksi minuuttia 52 sekuntia. – Joukkueena suoritus jäi vähän laimeaksi ja parempaa sijoitusta haettiin. Kisat on nyt avattu ja miehillä urakka jatkuu lauantaina, Hiidensalo summasi.

Ampumahiihdon MM-kilpailut jatkuvat perjantaina naisten pikakisalla.

Tulokset

Lisätiedot: 

Tiedottaja Matilda Suhonen 040 4889128