Suvi Minkkinen parhaana suomalaisena naisten pikakisan 35:s

     Matilda Suhonen   MC tiedotteet  

kuva: Nordic Focus

Ampumahiihdon MM-kilpailut jatkuivat perjantaina Saksan Oberhofissa naisten pikakisalla. Kilpailun voitti kotiyleisön edessä Denise Herrmann-Wick. Toinen ja kolmas sija menivät Ruotsiin. Hanna Öberg oli toinen jääden vain kaksi sekuntia voittajasta. Linn Persson oli kolmas. Koko kärkikolmikko selvitti molemmat ammunnat puhtaasti. Suvi Minkkinen oli parhaana suomalaisena naisten pikakisan 35:s.

Suvi Minkkinen ampui makuulta yhden ohilaukauksen mutta selvitti pystypaikan puhtaasti. Maalissa eroa voittajaan oli minuutti ja 50 sekuntia. – Ihan tyytyväinen olen kisaan. Tavoitteena oli jakaa vauhti viisaasti ja aloittaa rauhassa. Täällä vauhdinjako on kriittinen ja mielestäni onnistuin siinä tänään. Vastatuulipätkälle osui hyvät peesit ja pystyin niitä hyödyntämään. Loppuun asti tuli aika tasaisesti ja sijoitus on ihan omantasoinen. Ihan hyvä lähtöpaikka takaa-ajoon ja hyvillä mielin sitä kohti, Minkkinen kommentoi pikakisaa. Hän starttaa sunnuntain takaa-ajoon ainoana suomalaisnaisena.

Nastassia Kinnunen oli neljällä sakolla kilpailun 61:s. Hän ampui molemmilta paikoilta kaksi ohilaukausta. Eroa voittajaan oli maalissa kaksi minuuttia 59 sekuntia. – Olin rohkea, ehkä jopa liian rohkea. Minun olisi pitänyt olla varovaisempi ammunnassa. Ei hidas mutta varovainen. Se ei ole helppoa, Kinnunen pohti kilpailun jälkeen.

Mari Eder oli kilpailun 69:s ammuttuaan yhteensä viisi ohilaukausta. Makuulta meni kaksi ja pystypaikalta kolme laukausta ohi. Maalissa ero voittajaan oli kolme minuuttia ja 8 sekuntia. – Viisi sakkoa on liikaa ja kauden huonoin pikakisa tähän paikkaan. Se ei ollut sitä, mitä lähdin hakemaan. Ammunta suorituksena ei tuntunut niin huonolta, mitä tulos näyttää. Mutta tulos on tulos, eikä auta muuta kuin ruksia se yli ja katsoa eteenpäin, Eder totesi pettyneenä.

Venla Lehtonen ampui molemmat paikat puhtaasti mutta joutui jättämään kilpailun kesken viimeisellä hiihtokierroksella. Joukkueen lääkärin mukaan Lehtosen tilanne on hallinnassa.

Miesten pikakisa on vuorossa huomenna lauantaina.

Tulokset

Lisätiedot:

Tiedottaja Matilda Suhonen 040 4889128