Olli Hiidensalo miesten pikakisan 30:s

     Matilda Suhonen   MC tiedotteet  

kuva: Nordic Focus

Miesten pikakisa oli ampumahiihdon MM-kilpailujen ohjelmassa lauantaina. Kilpailu käytiin sumuisessa olosuhteessa Saksan Oberhofissa. Pikakisan voitti Norjan Johannes Thingnes Boe yhdestä sakosta huolimatta. Tarjei Boe oli nolla-ammunnalla kilpailun toinen jääden veljestään 15 sekuntia. Norjan kolmoisvoiton täydensi yhden sakon ampunut Sturla Holm Laegreid, joka jäi voittajasta 40 sekuntia. Olli Hiidensalo oli parhaana suomalaisena miesten pikakisan 30:s.

Hiidensalo ja Seppälä takaa-ajoon

Olli Hiidensalo selvitti makuupaikan puhtaasti ja ampui pystypaikalta yhden sakon. Maalissa eroa voittajaan oli kaksi minuuttia ja 10 sekuntia. – Ensimmäisellä kierroksella tuli hyökättyä liian kovaa ensimmäiseen nousuun, mikä vähän kostautui viimeisellä kierroksella. Usein pyrin rakentamaan nousujohteisen kilpailun mutta tänään vähän hyydyin loppua kohden. Ammunta oli kohtuullisen hyvä tuohon olosuhteeseen. Sija ei ole huono, mutta tyytyväinen olisin ollut sijoituksesta 20 parhaan joukkoon. Kohtalainen veto ja ihan hyvistä asetelmista huomiseen takaa-ajoon, Hiidensalo summasi suoritusta. 

Tero Seppälä oli neljällä sakolla pikakisan 47:s. Seppälä ampui kaikki neljä sakkoa pystypaikalta. – Kovasti kyllä harmittaa. Tähän on ladattu paljon ja oli kauden oikeastaan pääkisa. Hiihtokunto oli selvästi parempi kuin alkutalvesta. Kaksi ensimmäistä kierrosta tuli fiksusti säästellen ja viimeisellä kierroksella oli tarkoitus iskeä. Makuuammunta onnistui tosi hyvin mutta pystyammunta on ollut tänä talvena Akilleen kantapää. Siihen tehtiin kesällä muutoksia, eikä se jostain syystä toimi kilpailuissa. Henkistä painetta ei ole ollut huonoista pystypaikan suorituksista huolimatta, eikä ammunta sen takia pieleen ole mennyt. Onneksi kuitenkin takaa-ajopaikka tuli ja pääsen huomenna taistelemaan ja nostamaan sijoituksia, Seppälä kommentoi. Hän starttaa huomiseen takaa-ajoon kaksi minuuttia ja 47 sekuntia kärjen perään.

Laitisella ja Harjulalla kohtalokas kaatuminen

Heikki Laitinen oli pikakisan 71:s. Hän kaatui ensimmäisellä hiihtokierroksella, mutta pystyi ampumaan kilpailussa omalla aseellaan. Makuupaikan Laitinen selvitti puhtaasti, mutta pystypaikalta meni kolme laukausta ohi. – Sadan metrin jälkeen meinasi jo olla kilpailu paketissa, kun ruotsalainen kaatui eteen. Ajoin hänen päälleen ja sain kovan kolhun siitä. Hyvin sain kuitenkin kasattua makuupaikalle, vaikka pitikin putsata ase lumesta. Kaatumisessa aseesta hajosi pystykoukku perästä, minkä vuoksi pystyammunta oli haastavampi. Hiihto oli hyvän tuntuista ja vahvaa, Laitinen kertasi kilpailun kulkua.

Tuomas Harjula kaatui ensimmäisellä hiihtokierroksella, minkä seurauksena hän ei voinut käyttää omaa asettaan penkalla. Harjula ampui laina-aseella yhteensä yhdeksän sakkoa jääden tuloslistan viimeiseksi. – Kilpailu meni miten meni, enkä pystynyt tekemään tulosta. Ensimmäisessä mutkassa ajauduin ulos ladulta, kun siinä oli irtolunta. Ensimmäisessä ammunnassa en nähnyt tähtäimistä mitään, vaikka yritin saada kaiken lumen pois. Kilpailutilanteessa en tajunnut asettaa takatähtäintä oikeaan asentoon, jotta olisin saanut lumen puhallettua pois. Vähän se meni omaan piikkiin, Harjula harmitteli.

Naisten ja miesten takaa-ajo on ohjelmassa huomenna sunnuntaina.

Tulokset

Lisätiedot:

Tiedottaja Matilda Suhonen 040 4889128