Suvi Minkkinen ja Tero Seppälä nousivat sijalle 24 takaa-ajoissa

Matilda Suhonen   MC tiedotteet

kuva: Nordic Focus

Naisten ja miesten takaa-ajot käytiin Saksan Oberhofissa sunnuntaina. Naisten takaa-ajon voittoon nousi Ranskan Julia Simon, joka ampui kilpailussa vain yhden sakon. Saksan Denise Herrmann-Wick oli toinen jääden voittajasta kolmella sakolla 27 sekuntia. Kolmas oli Norjan Marte Olsbu Roeiseland 37 sekuntia voittajasta. Suvi Minkkinen oli ainoana suomalaisena mukana naisten takaa-ajossa.

Minkkinen lähti kilpailuun numerolla 35 ja ampui molemmat makuupaikat puhtaasti. Ensimmäiseltä pystypaikalta meni kaksi laukausta ohi ja viimeiseltä paikalta yksi. Hän teki nousua 11 sijoitusta ollen maalissa 24. Maalissa ero voittajaan oli kaksi minuuttia ja 56 sekuntia. – Vähän oli haastetta sumun vuoksi, enkä ensimmäisessä makuuammunnassa nähnyt tauluja tähtäinten läpi. Yllättävänkin hyvin taulut siihen nähden kuitenkin kaatuivat. Ensimmäisessä pystyammunnassa oli samanlainen olosuhde ja jouduin siinä ampumaan sarjan pidosta. Se ei toiminut hiihtorasituksen jälkeen. Viimeinen ammunta oli suorituksena olosuhteeseen nähden kohtuullinen. Olen ihan tyytyväinen kokonaissuoritukseen, mutta vähän jättää hampaankoloon. Haastavat olosuhteet avaavat aina mahdollisuuksia ja tänään enemmänkin olisi ollut tarjolla. Mukavasti pystyin kuitenkin nousemaan sijoituksia, enkä voi siihen olla pettynyt, Minkkinen kertasi kilpailua.

Miesten takaa-ajossa mukana kaksi suomalaista

Miesten takaa-ajon ylivoimainen voittaja oli Norjan Johannes Thingnes Boe, joka selvitti kilpailun ilman ohilaukauksia. Toinen oli Sturla Holm Laegreid, joka hänkin teki puhtaan suorituksen penkalla. Kolmanneksi nousi Ruotsin Sebastian Samuelsson minuutin ja 54 sekuntia voittajasta. Tero Seppälä nousi takaa-ajossa sijalle 24.

Seppälä lähti matkaan sijalta 47 ja nosti sijoitustaan tasaisesti läpi kilpailun. Hän ampui jokaiselta paikalta yhden ohilaukauksen. Maalissa eroa voittajaan oli neljä minuuttia ja 11 sekuntia. – Huomattavasti ehjempi suoritus eilisen jälkeen ja eteenpäin mentiin. Päättäväinen ja sisukas mies oli tänään ladulla. Sukset toimivat loistavasti ja mieskin tuntuu olevan hyvässä kunnossa. Sain ladulla tehtyä ohituksia ja nostettua sijoituksia. Harmi, kun eilisen jälkeen lähtöpaikka oli kaukana kärjestä. Tämän jälkeen voi paljon positiivisemmin mielin lähteä normaalimatkalle. Kelit ovat raskaat ja vesikeli näyttää jatkuvan ensi viikolle eli kyllä töitä saa tehdä, Seppälä tuumasi positiivisin mielin.

Olli Hiidensalo oli takaa-ajon 50:s. Hän ampui kilpailussa yhteensä 7 ohilaukausta, joista viisi meni ohi pystypaikoilta. – Yritin lähteä maltilla ja panostaa makuuammuntoihin. Siitä muutama sakko, eikä pystykään pysynyt yhtään kontrollissa tänään. Kaikin puolin huono ja epäonnistunut suoritus. Se oli yksi huono kisa, eikä sille mitään voi, Hiidensalo tiivisti ja käänsi katseen ensi viikkoon.

Ampumahiihdon MM-kilpailuissa on huomenna maanantaina välipäivä. Tiistaina vuorossa on miesten normaalimatkan kilpailu.