Tero Seppälä normaalimatkan 18:s ampumahiihdon MM-kilpailuissa

Matilda Suhonen   MC tiedotteet

kuva: Nordic Focus

Ampumahiihdon MM-kilpailut jatkuivat Saksan Oberhofissa miesten normaalimatkan kilpailulla. Norjan Johannes Thingnes Boe voitti kilpailun reilulla minuutin ja 10 sekunnin erolla kahdesta sakkominuutista huolimatta. Sturla Holm Laegreid oli yhdellä sakolla kilpailun toinen. Kolmas oli Ruotsin Sebastian Samuelsson jääden hopeasta vajaan sekunnin. Hänkin ampui kilpailussa yhden sakon. Tero Seppälä oli parhaana suomalaisena normaalimatkan 18:s.

Seppälä ampui kilpailussa yhteensä kolme sakkominuuttia. Yksi sakko tuli ensimmäisestä makuuammunnasta ja kaksi sakkoa viimeiseltä pystypaikalta. Maalissa eroa voittajaan oli neljä minuuttia ja 29 sekuntia. – Pitkä ja rankka kilpailu, jonka aikana kerkesi miettiä monenlaista. Harmillisesti ensimmäiseltä paikalta tuli sakko, mutta sen jälkeen oli kaksi hyvää ammuntaa. Viimeisellä paikalla kaikki oli mahdollista ja se oli itsestäni kiinni. Väsy vähän jo painoi ja muutaman siinä virheen tein. Ei vielä tällä kertaa, mutta ihan kohtuullinen kisa, Seppälä kommentoi.

Olli Hiidensalo oli kolmella sakolla kilpailun 31:s. Ensimmäiseltä pystypaikalta meni yksi ja viimeiseltä pystypaikalta kaksi laukausta ohi. Ero voittajaan oli maalissa viisi minuuttia ja 49 sekuntia. – Hiihto oli jo parempaa mutta tänään keskityttiin ammuntaan. Harmillisesti pari huolimattomuusvirhettä pystypaikoilta. Ihan kohtalainen kisa. Ei huonosti mutta parempaakin tarjottiin, Hiidensalo tuumasi.

Tuomas Harjula oli normaalimatkan 41:s. Hän ampui molemmilla pystypaikoilla yhden ohilaukauksen. Makuuammunnat Harjula ampui puhtaasti. Eroa voittajaan oli maalissa kuusi minuuttia ja 42 sekuntia. – Ammunnallisesti pääsin tavoitteeseen ja siihen voin olla ihan tyytyväinen. Sijoitus painui kuitenkin alas, enkä voi olla siihen tyytyväinen noilla ammunnoilla. Hiihto oli raskasta. Kolmannen kierroksen jälkeen oli taistelua ladulla. Latu oli todella pehmeä ja juomisen kanssa oli pieniä haasteita vaikeassa olosuhteessa, Harjula kertasi kilpailun jälkeen. Oberhofissa paistoi kilpailun aikaan aurinkoa ja keli oli seitsemän astetta plussalla.

Jaakko Ranta oli kolmella sakolla kilpailun 52:s. Hän ampui yhden sakon kolmelta ensimmäiseltä paikalta ja selvitti viimeisen pystypaikan puhtaasti. Ranta jäi voittajasta seitsemän minuuttia ja 38 sekuntia. – Tasapainoinen kisa ja olen ihan tyytyväinen omaan vetoon. Huolto oli onnistunut ja pystyin hyödyntämään peesejä. Penkalla oli varmaa työskentelyä, Ranta kommentoi tyytyväisenä.

Naisten normaalimatka on vuorossa huomenna keskiviikkona.