Suvi Minkkinen normaalimatkan kahdeksas ampumahiihdon MM-kilpailuissa

Matilda Suhonen   MC tiedotteet

kuva: Nordic Focus

Naisten normaalimatka oli ampumahiihdon MM-kilpailuohjelmassa Saksan Oberhofissa keskiviikkona. Kilpailun voitti Ruotsin Hanna Öberg yhdestä sakkominuutista huolimatta. Puhtaasti ampunut Linn Persson oli toinen jääden voittajasta 10 sekuntia. Italian Lisa Vittozzi oli yhdellä sakolla kilpailun kolmas ja jäi voittajasta 28 sekuntia. Suvi Minkkinen oli parhaana suomalaisena naisten normaalimatkan kahdeksas.

Minkkinen selvitti kilpailun kaikki neljä ammuntaa puhtaasti. Hän teki uran parhaan suorituksensa MM-kilpailuissa ollen normaalimatkan kahdeksas. Minkkinen jäi voittajasta kaksi minuuttia ja 43 sekuntia. – Tosi iloinen fiilis onnistua MM-kisoissa näin hyvin. Kaikki varmasti tähtää nollatulokseen normaalimatkalla ja olen iloinen, että siihen pystyin. Tänään oli päättäväistä ammuntaa ja pää pysyi kasassa ammuntapenkalla. Taitotaso kun ei päivästä toiseen muutu radikaalisti. Ladulla pidin tasaisen tappavaa vauhtia ja hiihtovauhti riitti tänään kymppisakkiin, Minkkinen iloitsi kilpailun jälkeen.

Erika Jänkä oli normaalimatkan 54:s. Hän ampui kilpailussa yhteensä kolme sakkoa, jotka tulivat kaikki pystypaikoilta. Makuupaikat Jänkä selvitti puhtaasti. Ero voittajaan oli maalissa seitsemän minuuttia ja 17 sekuntia. – Kilpailu lähti ihan hyvin liikenteeseen. Hiihdin Marin kanssa ensimmäisen kierroksen ja ensimmäisen ammunnan selvitin puhtaasti. Hiihto oli ihan tasapainoista koko kilpailun ajan, vaikka rata vähän pehmeni loppua kohden. Viimeiselle pystypaikalle olin ladannut paljon, mutta en pystynyt sitä selvittämään, Jänkä kertasi kilpailua.

Nastassia Kinnunen taisteli hyvistä sijoituksista viimeiseen ammuntaan asti. Hän ampui makuupaikat puhtaasti ja selvitti ensimmäisen pystypaikan yhdellä sakolla. Viimeisessä pystyammunnassa kaikki laukaukset menivät ohitse, ja Kinnusen sijoitus painui maalissa 60:nneksi. Eroa voittajaan kertyi kuudella sakolla kahdeksan minuuttia ja 33 sekuntia. – Semmoista ampumahiihdon peli on. Viimeisessä ammunnassa ammuin viisi ohitse ja tipahdin pois pelistä. Yritin vielä keskittyä siihen paremmin, mutta työ ei teettänyt tulosta, Kinnunen harmitteli.

Mari Eder oli normaalimatkan 62:s. Hän ampui jokaiselta paikalta kaksi sakkominuuttia. Maalissa ero voittajaan oli kahdeksan minuuttia ja 45 sekuntia. – Kisa ei hyvin mennyt. Kaksi sakkoa jokaiselta paikalta on todella paljon liikaa. Olen näissä kisoissa ollut hankaluuksissa ammunnan kanssa, enkä ole saanut siitä otetta. Ei se edes tuntunut niin pahalta, mutta ei vain tullut sitä onnistumista, Eder kommentoi pettyneenä.

Ampumahiihdon MM-kilpailuissa on huomenna torstaina vuorossa parisekaviesti.